Öne Çıkanlar urfa sanlıurfa sırnek sırrın sosyal medya

Bu haber kez okundu.

Hem iş hem oyun
 Şanlıurfa kent genelinde birçok çocuk, sabah erken saatlerinden itibaren harçlıklarını çıkarabilmek ve ailelerine yardım etmek için çöplerde plastik ve karton topluyor. Çöp toplayıcı çocukların çocuk olduklarını işteyken bile fırsatını bulup değerlendiriyor.
Şanlıurfa'da  birçok çocuk, harçlıklarını çıkarabilmek ve ailelerine yardım etmek için çöplerde plastik ve karton topluyor. Her geçen gün sayıları hızla artan çöp toplayıcıları, bitkin halleri gözlerinden okunuyor. Ailelerine yük olmamak için çöp toplayan çocuklar, çeşitli hastalıklarla karşı karşıya kalıyorlar.  Çöp konteynerlerinde karton toplayan çocukların karton ile oyun sevgisi objektiflere yansıdı. Ekmeğini kazanmak için her sabah Şanlıurfa’nın çeşitli mahallerinde dolaşarak çöpten karton toplayan çocuklar fırsat buldukça topladıkları kartonlarla oyun oynaya çalışıyorlar. Çocuktan büyük işler yapsalar da çocuk olduklarını unutmuyorlar.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49