Öne Çıkanlar Yine Halkın İçinde getirildi boks mıllı bırlık ve kardeslık restore

Bu haber kez okundu.

Hekimlerimiz şiddet görüyor
Harran Üniversitesi, Şanlıurfa Tabipler Odası, İl Sağlık Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenledikleri 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü konferans salonunda yapıldı.
 
Bu yıl 95. si kutlanan 14 Mart Tıp Bayramının bu yıl ki kutlama programına, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Belediye Başkan yardımcısı Mustafa Aydın, Üniversite Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, İl Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü, Şanlıurfa Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Recep Demirbağ, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Erdoğan Duran, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tevfik Sabuncu, kamu kurum ve kuruluşları yetkilileri, STK temsilcileri, sağlık çalışanları ve öğrenciler katıldı.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende Şanlıurfa Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Recep Demirbağ, Tıp Fakültesi öğrencileri adına Fak. Öğr. Temsilcisi Stj. Dr. Saitnur Allahverdi, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Erdoğan Duran, Rektör Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük birer konuşma yaptılar.
 
Dr. Recep Demirbağ, sağlık çalışanlarına yönelik şiddete vurgu yaparak ‘‘Sağlık hizmetinde hiçbir zaman yüzde yüz iyileşme garantisi verilemez. Ne yazık ki, hasta ve yakınları böyle bir beklenti içerisine girmekteler ve beklentileri karşılanmadığında hekimi doğrudan hedef almaktadırlar’’ dedi. Demirbağ, hastasından şiddet görme korkusunu aklından atamayan hekimin gerçek sağlık hizmetini veremeyeceğinin altını çizdi.
 
İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Erdoğan Duran ise fiziki mekân ile sağlık çalışanı sayısı olmak üzere sağlık adına iki problemi dile getirdi.
 
Rektör Mutlu; “Bölgemizde en az asistan alan üniversiteyiz, bu dağıtım adaletli olmamıştır, bugün nüfusu 150 bin olan illere, 26 asistan verilirken, Şanlıurfa’da 2 milyon nüfusa 17 asistan verilmiştir. Bunlarında bir kısmı koşullar gereği göreve başlamamışlardır. Ayrıca sağlık çalışanları şiddete maruz kalmaktadır, bunun sıkıntılarını da geçmişte yaşamışızdır. Buraya mecburu hizmete gelen arkadaşların bir kısmı da geri dönmektedir.” Dedi. Şanlıurfa’da kişi başına düşen yatak kapasitesi yetersizliğinden bahseden Rektör Mutlu, Osmanbey yerleşkesi hastanesi ve üniversitenin Eyyubiye Kampüsünde tahsis ettiği alanda kurulacak hastane bitiminde bu sayının normal seviyeye ineceğini söyledi.
 
Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, şiddet sorununun çözüleceğine dair; “Size kalkan her ele mani olacağız. Ne gerekiyorsa buna tedbir alacağız. Yani insanların hayatını kurtarıyorsunuz, sağlık ve sıhhat veriyorsunuz, karşılığı bu olmamalı. Bu konu çözülecektir.” sözünü verdi.
 
Konuşmaların ardından program, Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Hüseyin Akpınar’ın sunduğu ‘Musikinin Sağlıkta Kullanımı’ konulu uygulamalı sunumla devam etti.
 
Düzenlenen program ödül dağıtımı ile devam ederken, hekimlik alanında yılın hekimi ödülü, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Kliniğinde görev yapan Uzm. Dr. Kemal Dumlu’ya, Üstün başarı ödülü, Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum alanında görev yapan Doç. Dr. Hakan Camuzcuoğluna’na verildi.
 
Kutlama etkinlikleri kapsamında öğrenciler arasında çeşitli alanlarda yapılan yarışmalarda ’Bana Sağlığın Resmini Çizebilir misin?’ konulu resim yarışmasında öğrencilerden İlyas Gül, Selda Harmancı, Özlem Balter ödül alırken, düzenlenen Tenis Turnuvasında Serhat Akın, Ferhat Akkuş, M.Emin Kızıl ödül aldı.
 
Son olarak odanın faaliyetlerine desteklerinden ötürü Oda Başkanı Prof.Dr.Recep Demirbağ tarafından Doç.Dr.Hüseyin Akpınar’a, Uzm. Dr. Erdoğan Duran ve uzm. Dr. Osman Koyuncu’ya teşekkür plaketi verildi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49