Öne Çıkanlar Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor 1 yaralı sergı sanlıurafspor

Bu haber kez okundu.

“Hazırlanışı Uzun Zaman Alıyor”
Geniş mutfağıyla ön plana çıkan Şanlıurfa’da en çok tüketilen yemeklerin başında gelen Patlıcanlı kebap için uzun mangallar kuruldu.
 
Kebap tüketiminin fazla olduğu Şanlıurfa’da, tekli mangallar yetersiz kalıyor. İşletmeler, birçok porsiyon kebabı aynı anda pişirmek için uzun mangallar yaptırdı. Siparişleri yetiştirmekte zorlandıklarını söyleyen lokanta işletmeleri, çözümü bu şekilde bulduklarını belirtti. Özellikle turizm sezonu olması nedeniyle kente gelen turistlerin de kebaba büyük ilgi gösterdiğini söyleyen işletmeci Ahmet Nedim, bütün siparişleri kısa zamanda yetiştirmek için bu şekilde çalıştıklarını söyledi.
 
“HAZIRLANIŞI UZUN ZAMAN ALIYOR”
 
Kebap tüketiminin fazla olduğunu söyleyen Nedim, kebabı hazırlamanın uzun zaman aldığını ve bu nedenle sabahın erken saatlerinden itibaren başladıklarını belitti. Patlıcanlı kebabın pişirilmesinin de zaman aldığını belirten Nedim, erken başlanılmaması durumunda müşterilerin uzun süre beklemek zorunda kalacağını söyledi. Müşterilere kısa zamanda hizmet kaliteli hizmet vermeye çalıştıklarını söyleyen Nedim, “bilindiği gibi Şanlıurfa’da patlıcanlı kebap çok fazla tüketiliyor. Aynı şekilde kente gelen turistler de kebaba büyük ilgi gösteriyor. Bu nedenle büyük bir yoğunluk oluyor ve hepsini kısa sürede yetiştirebilmemiz için de böyle bir yönteme başvurduk” diye konuştu.
 
“ZAHMETLİ VE YORUCU OLUYOR”
 
Tek porsiyonluk mangalda bile kebap yellemenin zor olduğunu belirten Nedim, yaklaşık 20 porsiyonluk kebabı aynı anda pişirmenin zorluğunun büyük olduğunu söyledi. Mangalı sürekli bir baştan diğer başa kadar yellemenin çok güç olduğunu anımsatan Nedim, “tabi düşündüğümüz zaman tek porsiyonluk kebabı pişirmek bile kolay değilken, 20 porsiyonu bir arada pişiriyoruz. Bu şekilde çalışmamıza rağmen çoğu zaman yetiştiremiyoruz” dedi.
 
42 DERECE SICAKLIKTA, ATEŞİN DİBİNDE ÇALIŞMAK…
 
Şanlıurfa’da hava sıcaklığının bunaltıcı olduğunu dile getiren Nedim, bu sıcaklığın altında ateşin başında kebap pişirdiklerini hatırlattı. Mangal ateşiyle birlikte hava sıcaklığının 80 dereceyi bulduğunu söyleyen Nedim, “bu sıcaklar gerçek anlamda bunaltıyor. Havalar bu kadar sıcakken, bir de sürekli mangalın başında çalışıyoruz. Çoğu zaman hava sıcaklığı 80 dereceyi buluyor. Sonuçta ekmek paramızı bu şekilde kazanıyoruz. Zor oluyor ama katlanıyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Nedim, özellikle öğle saatlerinde işyerlerinin de sipariş vermesi nedeniyle yoğunluklarının daha da arttığını sözlerine ekledi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49