Öne Çıkanlar Şanlıurfada Yağmur Bereketi ümgeneral Koç Şanlıurfada tesisi İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi

Bu haber kez okundu.

Hayatını İki Engelli Kızına Adadı
10 Mayıs Anneler Günü tüm dünya da hediyelerle çiçeklerle kutlanıyor. Annesini bu özelde günde anımsayan çocuklar hediyelerle annelerinin yanlarında oluyor. Şanlıurfa’da da ‘anne’ kelimesinin belki de en fazla anlamını taşıyan Necla Uzun, 2 engelli evladıyla uzun bir mücadele veriyor.
Şanlıurfa’nın Haliliye İlçesine bağlı Selahattin Eyyübi Mahallesinde yaşayan Necla Annenin 8 çocuğundan 2’si zihinsel engelli. 33 yaşındaki Eda geçirdiği bir hastalık sonrası, 28 yaşındaki Çiğdem ise küçükken yüksekten düştükten sonra engelli bir birey oldu. Eda ve Çiğdem evde anne babası ve abisiyle bir yaşam mücadelesi verirken evde bebekleriyle oynayarak vakit geçiriyorlar. Eda ojelere ve parfüme düşkünken Çiğdem daha çok bebekleriyle oynuyor.
Daha önce Anneleriyle beraber dışarı çıkıp hava alan, gezen genç kızlar, koronavirüsten dolayı evde vakit geçiriyor. Anne Necla Uzun, hayatını çocuklarına adarken küçüklüğünden beri tüm bakımlarını kendisinin yaptığını ve onların melek olduğuna dikkat çekti.
Anneler Günü dolaysıyla vefakar bir annenin hikayesini ele aldığımız haberimizde konuşan Anne Necla Uzun “onlar bana Allah’ın emaneti” dedi.
Anne Necla Uzun,"2 tane engelli çocuğum var onlarla şeref duyuyorum. İkisine de ben bakıyorum, Allah’ın bir hediyesi onlar bana. Allah herkesin çocuğunu bağışlasın, Allah kimseye engelli evlat vermesin, verdiyse de yardım etsin. Anneler günü, herkesin anneler günü kutlu olsun, 33 yıldır ben bunlarla çile çekiyorum. Ben Allah’ın verdiği hediyeden memnunum. Çiğdem düştü ondan sonra bu durum oldu, Eda ise hastalık geçirdi. Şimdi yine iyiler, eskiden altlarına ederlerdi, kırıp dökelerdi. Eda 5 yaşında yürümeye başladı ve hep sırtımızda taşıdık. Önceden diğer kızlarım vardı, onlarda yardım ederdi, şimdi sadece ben bakıyorum, tüm bakımlarıyla ilgileniyorum. Dışarı çıkmayı seviyorlar, dışarda yemek yemeyi severlerdi. Şimdi koronavirüs var, evde sıkılıyorlar ve dışarı çıkaramıyoruz. Sağ olsun dernek başkanımız Bedih Satoğlu sayesinde okula gidiyorlar. Oradaki diğer engelli bireylerle kaynaşıyorlar vakit geçiriyorlar. Bir tek bakım ücreti alıyorum.’’dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49