Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın sehıt

Bu haber kez okundu.

Hayal gerçek oluyor!
 Son yıllarda üst üste açılan süper marketler zincirleri ile uçuruma sürüklenen orta ölçekli esnafın başında gelen Urfalı bakkalla can simidi olacak konutlarının temelleri temmuz ayı içerisinde atılıyor. 3+1 şeklinde olacak daireler Urfa’nın iklim şartları göz önüne alınarak mevcut TOKİ yapısından farklı bir proje ile inşa edilecek.

 

 Önceki günlerde kentte bir dizi gezi ve temaslarda bulunan Bakan Faruk Çelik önderliğinde bir araya gelen TOKİ İdaresi Başkanı Ahmet Karabel ve başkan yardımcıları, Bakkallar Bayiiler Odası Başkanı Mehmet Altun, Kamu Şirket Personelleri Derneği ve adliye çalışanları ile toplantı düzenledi. Toplantı sonrası Maşuk bölgesinde toplamda bin 350 konutun yapılmasına karar verildi. Toplantıda projelerin hazır olması göz önünde bulundurularak bir an önce temel atımının gerçekleşmesi de gündeme geldi. Bu süre içerisinde Bakkallar ve Bayiiler Odası Başkanı Mehmet Altun önderliğinde diğer dernek yönetimlerinden seçilecek heyet, Ankara’ya giderek mevcut projede bir takım değişiklere gidecek ve konutların Urfa iklim şartlarına uygun şekilde inşa edilmesi için girişimlerde bulunacak.

 

 

ALTUN: BAKKALIMIZ RAHAT BİR NEFES ALACAK

 

Toplantının ertesi günü Urfa’daki farklı sendika üyelerine yönelik Maşuk’ta yapılan konutları yerinde gözlemleyen ve fikir sahibi olan Bakkallar Odası Başkanı Altun, “Bizden önce farklı sendikalara yapılan konutları yerinde görmek ve ‘Urfa iklim şartlarına göre daha iyisini nasıl yapabilirizin’ gözlemini tam anlamıyla kavrayabilmek için Maşuk’ta temaslarımız oldu. Bununla birlikte yapılacak konutların mevcut arazisini yerinde görmek, fotoğraflarını ve uydu görüntülerini alarak üyelerimizi tam anlamıyla bilgilendirebilmek adına çalışma yürütüyoruz. Bunu çok kısa bir zaman zarfında, iyi bir ekip çalışmasıyla tamamlayarak bakkalımıza sunacağız” dedi.

 

 

‘ÜYELERİMİZ PEŞİNATLARINI HAZIRLASINLAR’

 

Toplamda yapılacak bin 350 konutun 450 adedi tamamen bakkala yönelik olacak. Konu ile ilgili açıklamasında önceki günkü toplantıya da değinen Oda Başkanı Altun, “Polisevinde konu ile ilgili yaptığımız toplantıda ayrıca gazeteciler adına yapılacak ve eksik kalan yaklaşık 12 konut ta bu konutların içinden verilecek. 2012 yılının Şubat ayında başvurularını aldığımız ve TOKİ idaresine ilettiğimiz müracaatlarımızda artık temel atma heyecanı yaşıyoruz. Üyelerimiz peşinat paralarını hazırlasınlar. TOKİ İdaresi her an para isteyebilir. Aylar süren çabalarımızın nihayet meyvesini almaya başladık. Çalışmalarda bizlere katkısı olan başta Sayın Bakanımız Faruk Çelik’e, Valimiz Sayın Celalettin Güvenç’e, TOKİ İdaresi Genel Başkanı Sayın Ahmet Karabel’e ve ekibine çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48