Öne Çıkanlar Vali Erin trafık kazası memurlara ve işçilere toplu para iadesi müjdesi geldi. abıt demır oto alım satım

Bu haber kez okundu.

Havalar Isındı Düğünler Başladı

Şanlıurfa'da düğün sezonun başlamasıyla birlikte esnafın yüzü gülmeye başladı. özellikle Kırsal alanlarda kış aylarında düğün sezonunun kapanmasıyla birlikte zor günler geçiren esnaf, havaların ısınması ve düğün sezonunun başlamasıyla piyasaya canlanmaya başlandı. Kentte Ramazan ayı öncesi hemen hemen her mahallede bir düğün alayı kurulmaya başlandı. Gelinlikten damatlık alışverişine, çeyizden davetiyeye, düğün yerinden kuaföre kadar pek çok kalemde telaşlı çalışmalar hızla sürüyor. Piyasada ise düğün sevinci hakim. Esnaf, düğün hazırlıklarıyla birlikte mobilyadan beyaz eşyaya kiralık - satılık evlere kadar bir canlanma dalgası yaşandığını anlatıyor.

Düğün töreni sezonunun başlamasıyla birlikte birçok çeşit yöresel kıyafet uygun fiyatlarla dükkanlarda bulundurduklarını ifade eden İşyeri sahipleri, yöresel kıyafetlerin her çeşit kıyafetin bulunduğunu söyledi. Sezonun başlaması ile şık tasarımlı yeni giyimleri bulunduğunu da belirten Esnaflar, özelikle Harran ilçesine özgü kıyafetlerin bütün renkleri mevcut olduğunu belirtiler.

Düğün sezonunun açılması ile birlikte özellikle hafta sonlarında yoğun bir düğün telaşı yaşanıyor. Düğünler öncesinde yapılan düğün alışverişi, Kırsalda düğünlerinin vazgeçilmesi olan düğün pilavı, çeşitli örf, adet, gelenek ve göreneklere bağlı olarak düğüne paralel iş yapan firmalarda ciddi bir hareketlilik yaşanmaya başladı.

Yaz mevsiminde düğünlerde yaşanan artış, düğün salonlarının da özellikle hafta sonlarında hareketli olmasını sağladı. Düğün salon işletmecileri, "Düğün yapacak olanlar şimdilerde havanın da yağmurlu olması nedeniyle düğünü Ramazan ayı öncesi yaptıklarından kentte bir çok düğün salonunda rezervasyon almıyor. Rezervasyonlar Bayram sonrasına kaldığını "belirtiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48