Öne Çıkanlar Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor 1 yaralı sergı sanlıurafspor

Bu haber kez okundu.

Hastanenin İçi Tıklım Tıklım
Doğurganlığın en fazla olduğu illerin başında gelen Şanlıurfa’da, buna bağlı olarak çocuk hastalıkları da artıyor. Şanlıurfa Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde günde ortalama 2 bin çocuğun muayene edildiği belirtildi.
 
Hava koşullarına bağlı olarak artan hastalıklar, en çok da çocuklar üzerinde etkili oluyor. Şanlıurfa Çocuk Hastalıkları Hastanesinde 400 yatılı hasta bulunması yanı sıra günde 2 bin çocuk da tedavi görüyor. Kış aylarında çocuklarda görülen Alt Solunum Yolu Enfeksiyonu hastalığı Şubat ve Mart ayları içerisinde en üst seviyeye çıktı.
 
HASTANENİN İÇİ TIKLIM TIKLIM
 
Özellikle Şubat ve Mart ayları içerisinde hava koşullarına bağlı olarak artan çocuk hastalıkları, hastanede yoğunluğun artmasına neden oldu. Sabahın ilk saatlerinden itibaren hastaneye gelerek, çocuğunu tedavi ettirmek isteyen vatandaşların yoğunluğu her geçen dakika artarken, Sağlık Bakanlığı’nın bu anlamda bir adım atması bekleniyor. Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Şanlıurfa’daki birçok hastaneden daha kaliteli hizmet verirken, yer darlığı ve personel eksikliği nedeniyle vatandaşların mağduriyeti artarken, bu anlamda çalışan doktor ve hemşireler de büyük sıkıntı yaşıyor. Her gün yüzün üzerinde hastaya bakan doktorlar, kendilerine zaman ayıramazken, aynı şekilde hemşire ve diğer personeller de bu anlamda ciddi sıkıntı yaşıyor. Sağlık Bakanlığı’nın kente göndereceği doktorlar sayesinde bu sıkıntının hafiflemesi bekleniyor. Sağlık Bakanlığı’nın harekete geçmesiyle birlikte hastanedeki mevcut yoğunluk sona erecek.
 
HER DOKTOR YÜZ HASTAYA BAKIYOR
 
Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ahmet Güzelçiçek, hastane bünyesinde 40 doktorun çalıştığını ancak, bazı doktorların yoğun bakım servisi nedeniyle hastalara bakmadığını, geri kalan doktorların ise günde 2 bin çocuğu muayene ettiğini söyledi. Güzelçiçek, son iki ay içerisinde çocuk hastalıklarının arttığını ve buna bağlı olarak hastanede yoğunluğun arttığını ve doktorların yoğun bir şekilde çalıştığını kaydetti. Güzelçiçek, artan çocuk hastalıklarıyla ilgili şunları söyledi: “Kış ayları olması sebebiyle Türkiye genelinde çocuk hastalıkları arttı. Bazı dönemlerde üst solunum yolu enfeksiyonu hastalıkları görülürken, son iki ay içerisinde Alt Solunum Yolu Enfeksiyonu hastalığı ciddi oranda arttı. Hastane bünyesinde 40 doktor görev yapıyor fakat bazı doktorlar yoğun bakımdaki hastalara baktığı için normal hastalarla ilgilenemiyor, bu durum sonucunda da her doktor ortalama 100 hastaya bakmak zorunda kalıyor.”
 
DİĞER HASTANELERDEN NAKİL OLUNCA YOĞUNLUK DAHA DA ARTIYOR
 
Şanlıurfa Çocuk Hastalıkları Hastanesinde, diğer hastanelerde bulunmayan birçok bölüm bulunduğu için çeşitli hastanelerden hasta nakli yapılıyor. Başhekim Güzelçiçek, kentte bulunan diğer hastanelerden sürekli nakiller aldıklarını ve buna bağlı olarak, hasta yoğunluğunun daha da arttığını ifade etti. Kardiyoloji, böbrek ve Nefroloji bölümlerinin bulunduğu tek hastane olması sebebiyle hasta yoğunluğu yaşanırken, kentte bulunan diğer hastanelerde bu bölümlerin bulunmaması yine Sağlık Bakanlığı’nın bir eksikliği olarak nitelendiriliyor. Yine aynı şekilde çocuk gastro enteoroloji ve çocuk doğun uzmanı bölümleri de sadece üniversite hastanesi ve çocuk hastalıkları hastanesinde bulunuyor. Güzelçiçek, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Kardiyoloji, böbrek ve Nefroloji bölümleri sadece burada yer aldığı için kentteki diğer hastanelerden sürekli nakil alıyoruz, zaten yoğun bir şekilde hasta geliyor, bir de nakiller olunca yoğunluk daha da artıyor. Bu
 
yoğunluğun azalması için ya diğer hastanelerde de bu bölümlerin açılması lazım veya doktor takviyesinin yapılması lazım” dedi. (Ali ÇETİNKAYA)  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49