Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

Hastanede  Kalan Mültecilere Sahip Çıkıldı
Suriye’nin Halep kentinin bir köyüne uçakların bombardımanından kaçan 30 kişilik Suriyeli 7 ailenin gecenin geç saatlerinde Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi duvarının dibinde kaldığını ve burada sabahlamaya çalıştığının bilgisini alan Ş.Urfa İHH yetkilileri, aç, dışarıda ve soğuktan tir tir titreyen bu muhacir ailelere yardım eli uzattı. Aralarında 8 aylık bir bebek ve 6 küçük çocuk ile 8 kadının da olduğu guruba önce bir hayırsever tarafında yemek yedirildi ve battaniye dağıtıldı. Daha sonra İHH İl Temsilcisi Behçet ATİLA kendilerine kalacak yer bulmaları için geç saatlere kadar uğraştı. Sonunda afad İl Müdürü  ile yapılan görüşmeler sonucunda İHH’nın kiraladığı münibüslerle İHH’lı gençler kontrolünde V.Şehir Mülteci kampına  götürüldüler. İHH yetkilileri geceyi ayakta geçirdiler. gece saat 03:30 ancak Urfa'ya dönebildiler.
Suriyeli bir ailenin reisi olan Muhammed el Halıd şöyle dedi;  “Allah İHH’dan razı olsun bize kalacak yer yer buldular. Bu arkadaşlar(İHH) olmasa bu gece belki soğuktan donacaktık. Günlerdir açtık, bize eşlerimize ve çocuklarımıza yemek yedirdiler, battaniye verdiler, her bir aileye 100’er TL para verdiler, şimdi de bizim için araç kiraladılar, bizi kampa gönderiyorlar. Bize bu yardımlarından dolayı çok çok teşekkür ederiz.  Allah kendilerinden razı olsun. Sayılarını artırsın.” dedi
İHH İl Temsilcisi Behçet ATİLA ise şunları dedi; “bu muhacir kardeşlerimize ensar olmalıyız.  Bu kardeşlerimize yardım etmek bize vaciptir. Onlar şu duvarın dibinde gecenin bu saatinde açken ve soğuktan donmak üzere iken ve haberiniz de var ise evde sıcak yatağında  uyumak bir müslümana bir insan yakışmaz. Bu nedenle biz arkadaşlarımız ve gençlerimizle gecenin bu saati burdayız. Mevcut imkanlarla elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Fedakarlıklarından dolayı bu genç kardeşlerimize teşekkür ederim. Bizimkisi karınca misali.” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49