Öne Çıkanlar sosyal medya Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı Başkan Beyazgül ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor

Bu haber kez okundu.

Hastalar Urfa Dışına Artık Gitmeyecekler..
Polikliniğin amacı ve hedefleri hakkında açıklama yapan Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Uzunköy; “Kanser, toplumumuzda en çok görülen hastalıklardan biridir. Kanser uygun zamanda tedavi edilmediği zaman sağlık giderlerinde %50’den fazlası kanser tedavilerine gidiyor, kanser hastaları zamanında tedavi edildiği zaman ortalama beş yıl gibi yaşayabilir, eğer tedaviye geç başlanırsa hastalarımız ancak bir iki yıl kadar yaşıyor” dedi.
 Biz ameliyat etmeden önce hastalarımızı konseyden geçirerek yapılacak ameliyatın kararını verdiklerini söyleyen Prof. Dr. Uzunköy; “Cerrahi onkoloji ameliyatı, diğer ameliyatlar gibi değildir. Daha karmaşık yapıya sahip ameliyatlardır. Ülkemizde kanser hastalarının artmasına bağlı olarak onkolojik cerrahi klinikleri de açılmaya başlandı. Harran Tıp Fakültesi hastanesinde de bilim dalı olarak kurulmuştu. Ekim ayı başında Cerrahi Onkoloji kliniğimizi açtık” diye konuştu.
“HASTALARI URFA DIŞINA GİDİYORDU”
“Urfa’mızda çok yoğun bir hastamız şehir dışına gidiyor. Yol ve zaman problemi yaşadıklarından bazen hastalığın tedavisinde geç kalınabiliyor. Biz buradaki hastalarımızı ameliyattan sonra takip ediyoruz, ekibimiz çok iyi, tüm arkadaşlarımız konularında uzmandır. Hastanemizin alt yapısı da elverişlidir. Yeterli donanıma sahibiz.
“KANSER BELİRTİSİ OLABİLİR”
Karın ağrıları, büyük abdest kanaması, sarılık, sebepsiz ateşler, vücudunda değişik yerlerinde kitleler, vücudunda benlerinde koyulaşma ve sebepsiz zayıflama gibi sıkıntılar kanser belirtisi olabilir, böyle durumda olan vatandaşlarımızı üniversite hastanesine bekliyoruz”  diyerek erken teşhis için herkesi doktora başvurmasını istedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49