Öne Çıkanlar urfa sanlıurfa sırnek sosyal medya sırrın

Bu haber kez okundu.

Hastalar İthal İlaç Mağduru

Şanlıurfa devlet hastanelerinin hepsinde doktor yetersizliğinden dolayı vatandaş mağdur durumda, beklemekten tükenen vatandaşlar kavga etmemek için kendini zor tutuyor. Sağlık ekipleri ise 12 saatte 500 kişiye bakmanın psikolojisi ile sinirleri bozulmuş durumda. Kentte bunlara ilave olarak Eczaneye giden hasta ithal ilaçlar olmadığından daha da mağdur oluyor.

Sürekli tırmanan döviz fiyatları ilaç temininde aksaklığa yol açıyor. Bazı ithal ilaçlar eczanelerde bulunmaz oldu. Doktorlar aksayan tedavileri ilaç değiştirerek çözmeye çalışıyor.

Bir çok eczane ve ecza deposu ise, ilaç temininde yaşanan krizi ilaçların yurt dışından ithal edilmesine ve döviz kurlarının yükselmesine bağlıyor.Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) ithal ilaçlar için belirlediği fiyat ile euronun geldiği son nokta arasında uçurum olduğuna dikkat çekiliyor. Firmaların artan maliyet sebebiyle ithalat yapmadığı ve bunun da hastaları etkilediği kaydediliyor.

Hasta vatandaşlar ise, Hastanelerde yeterince doktor sıkıntısının olduğunu, bazen saatlerce beklemek zorunda olduklarını ayrıca gece bazı hastanelerde Uzman Doktorlar görmediklerini ultrason gibi cihazların gece hizmet vermediği yetmezmiş gibi Doktor tarafından yazılan bazı ithal ilaçlarında eczanelerde bulmadıklarından kentte bulunan eczaneleri tek tek gezerek ilaçları bulmaya çalıştıklarından yakındılar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49