Öne Çıkanlar buyuksehır Başkan Kuş sanlıurfa Başkan Kuş: Geleceğe bırakacağımız en büyük miras Türkiye Cumhuriyetidir Akabede araç takla attı

Bu haber kez okundu.

Hasta hakları semineri
Şanlıurfa’da bu yıl ikincisi düzenlenen “ 2.Hasta Hakları Eğitimi “semineri 12 ilden gelen Hasta hakları danışmanlarının katılımıyla Şanlıurfa’da başladı.
 
Bir otelde düzenlenen Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu, sağlık çalışanlarına yönelik hasta hakları eğitimi düzenlendi. seminere Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkan Yardımcısı, Hasta ve Çalışan Hakları Daire Başkanı Fatma Şahin, Hasta hakları ve Tıbbi Sosyal Hizmetleri Daire Başkanı Yusuf Öztürk, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, Kamu Hastaneleri genel sekreteri Dr. Turhan Sulhan, Halk Sağlığı Müdürü. Dr. Osman Koyuncu. ile 12 ilden gelen 70 Hasta hakları danışmanları ve Doktorlar katıldı.
 
Açılış programı saygı duruşu ve İstiklal marşın okunmasının ardından ardından Kamu Hastaneleri genel sekreteri Dr. Turhan Sulhan açılış konuşmasıyla başladı. Sulhan, hasta haklarının önemine değinerek, "Hasta ile sağlık çalışanı arasındaki iletişim becerilerinin geliştirilmesi amacıyla bu eğitim düzenleniyor" dedi.
 
Sulhan”Hasta haklarında bir eğitim ihtiyacı var bizde 2 günlük bir program yaptık yapacağımız eğitim ile hizmette mutlak bir karşılığını alacağız bunun için bu çalışmaları yürütmekteyiz sağlık çalışanlarıyla hep birlikte geldiğimizde şunun altını çizmeye çalışıyoruz sağlık çalışanlı olmak hekim olur diğer sağlık çalışanı olur sadece sağlık bilgisiyle yürütülecek bir hizmet değil bu sağlık çalışanı bir miktar eğitici olmak zorunda öğretmen gibi bir miktar hukukçu olmak zorunda ve bolca da sağlık çalışanı olmak zorunda bu yüzden hasta hakları eğitimi gibi bu tarz eğitimlerin önemi çok daha fazla  ortaya çıkıyor. Türk ceza kanuna göre rızasız bir insana bedenine dokunmak suç olarak değerlendirilebiliyor. Bundan hareket edersek yaptığımız işi de göz önümde alırsak gerçekten hasta hakları eğitiminin ne kadar önemli olduğu özellikle sağlık çalışanları açısından daha sağlıklı değerlendirebiliriz” dedi.
 
“ 2.Hasta Hakları Eğitimi “semineri2 gün süreceği belirtildi. 


sanlıurfa hasta hakları semineri
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49