Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi ümgeneral Koç Şanlıurfada tesisi

Bu haber kez okundu.

Harrankapı Projesi Ne Zaman Hayata Geçecek?
Şanlıurfa’da bulunan Tarihi mekan Harran Kapı gelişiyor. Yeni küçük otel ve rezidanslar yapılacak, surlar ortaya çıkarılacak.
Şanlıurfa Harran Kapı civarındaki esnaflar Şanlıurfa Büyükşehir belediye başkanı A.Eşref Fakıbaba’nın kendilerine söz verdiklerini ve Harran Kapı civarının gelişeceğini aktardı.
Harran Kapı civarındaki surların ortaya çıkarılması için çalışmalara başlayacağını aktaran Şanlıurfa Büyükşehir Belediye başkanı A.Eşref Fakıbaba, buraların gelişmesi için toplamda 50 trilyon harcayacaklarını aktarmıştı. Esnaf ziyaretleri sırasında esnafa söz veren Fakıbaba, buraların gelişmesi için vatandaşın da üzerine düşeni yapması gerektiğini belirterek, belediye olarak elinden geleni yapacaklarını belirtti. Harran kapı civarındaki esnaf ve vatandaşların çalışmaların ne zaman başlayacağı ve projenin ne zaman hayata geçeceğini merak ederken, bu projeden Belediye başkanı Fakıbaba’ya teşekkürlerini dile getirdi.
Harran Kapı civarında oturan vatandaşlardan biri “ Yıllardır buralarda yaşıyoruz, buraların gelişmesi hem bizim için, hem de Şanlıurfa’nın gelişmesi bakımından çok önemli. Belediye başkanımız sağolsun bize çok güzel bir söz verdi. Çok güzel bir proje, bu projenin hayata geçeceği günü sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.
Balıklıgöl çevresini de kapsayacak şekilde hazırlanan projede toplam 50 trilyon harcanacağı belirtilirken, projenin ne zaman hayata geçeceği ise merak konusu. İddialara göre mevcut yapıya karışılmadan yapılacak proje, mahalleye ve balıklıgöl civarına şehir gelişimi konusunda fayda sağlayacağı belirtiliyor. Bütün maddi boyutların yanında surların ortaya çıkarılması da Şanlıurfa’nın tarihi turizmi açısından önemli bir adım olacak 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49