Öne Çıkanlar buyuksehır Başkan Kuş sanlıurfa Başkan Kuş: Geleceğe bırakacağımız en büyük miras Türkiye Cumhuriyetidir Akabede araç takla attı

Bu haber kez okundu.

Harran’da Yine Siyah Dumanlar Yükseldi‏
Naci ÇETİNDAĞ
Harran ovasında Arpa, Buğday hasadı kaldırılırken yerine ekilecek Dana, Mısır için vatandaş erken ekim anız yakmaya başladı.
Anız yakmanın geçici kolaylığın yanında birden çok zararın olduğunun  "Anız yakma ilk anda çiftçiye kayıplar meydana getirmektedir. GAP alanı gibi sıcak bölgelerde toprağın kalitesi ve verimini artırmak için her yıl toprağa organik madde (anız artıklar, gübre) verilmesi gerekirken, anız yakılmasıyla mevcut organik maddenin bir bölümü de yok edilmektedir. Organik maddesi düşük olan toprak sert olur, işlemesi zor olur, suyu kök bölgesine çok geç gönderir ve bitkinin toprak içindeki hareketi ve besin alması yavaş olur. Bu durumda bitki gelişimi de ideal olmaz." dedi.
Anız yangını sonucu her geçen yıl toprağın verimliliğinin düştüğünü yasal cezayı da hatırlatarak, "Anız yakmalar uzun vadede toprakta sorunlara neden olduğundan bir yıl sonraki verimi düşürmektedir. Ayrıca anız yakılması çevre ve doğaya zarar verdiğinden yasal olarak cezası bulunmaktadır." ifadelerine yer verdi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49