Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi ümgeneral Koç Şanlıurfada tesisi

Bu haber kez okundu.

Harran'da ikinci ürün telaşı başlıyor
 Mustafa Bayar
Şanlıurfa'nın Harran ovasında buğday hasadı sona doğru gelindi. Çiftçiler hasadın ardından ikinci ürüne yöneldi.
Türkiye'nin en büyük tahıl üretim merkezlerinden Harran ovasında buğday hasadı bitme aşamasına geldi. Ovada verimli topraklarında hububat hasadını tamamlayan çiftçiler, tarlalarına ikinci ürün olarak mısır ekiyor. Harran ovasında, hasadı yapılan hububat ürünlerinin ardından çiftçiler, ikinci ürünü ekmeye başladı.
Harran ovasında, bir tarla biçerdöver ile yapılan buğday hasadı hava sıcaklığının 44 dereceye kadar çıkması biçerleri havanın serin saatlerine bırakıyor.
Sabah erken saatleri ve Güneşin batmasına az bir zaman kala başlayan çalışma, gece karanlığında da iş makinesinin ışık donanımı yardımıyla sürüyor. Hasat edilen buğdaylar traktörlerle depolara taşınıyor. Şimdi ise ikinci ürün ekme telaşı başladı.
Çiftçiler, buğday hasadın ardından  maliyeti düşük ve getirisi yüksek olması nedeniyle mısır ekimi yaptığını anlatan Çiftçiler, "Her yıl hububat hasadından sonra çiftçilerimiz, ikinci ürünü hava şartlarına ve üretim maliyetlerine göre tercih ediyor. Bölgemizde genellikle mısır oluyor. dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49