Öne Çıkanlar Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı baskan Sancaktepe -Şanlıurfaspor Karacadağda Bakım Çalışması karakopru

Bu haber kez okundu.

Harran Ve Akçakale İtfaiye Personeline Teknik Eğitim

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye daire başkanlığı İtfaiyesi personelin gelişimine yönelik mesleki eğitimleri sürdürüyor. Bu kapsamda Harran ve Akçakale itfaiye personeline merdivenli araçla yangına müdahale, sedye ile yaralı taşıma teknikleri, yüksek açıdan iniş-çıkışlar, ip bağlama, ağır-orta köpük lanslarının kullanımı, seyyar merdivenlerin kullanımı ve kurtarma malzemelerinin kullanımı hakkında eğitim verildi. Eğitimde itfaiye personeli sedye ile yaralı taşıma tekniklerini uygulamalı olarak gerçekleştirdi. Eğitimde, " Yaralı taşımacılığında sedye her zaman tercih edilmelidir. Ayağı kırık olan kazazedeler mutlaka sedye ile taşınmalıdır. Merdiven inerken veya çıkarken sedyedeki hastanın başı yukarıda olmalı. Diğer durumlarda sedye ile taşınmalıdır. Ambulansa bindirilirken yaralının baş kısmı önde olmalıdır. Kaza yerinden solunum güçlüğü çekenler, şoka girenler önce taşınmalıdır. Çok sayıda yaralının olduğu kazalarda en son burkulma, çıkık ve kol kemiği kırılanlar taşınmalıdır" dediler.

Eğitimde verilen bilgileri dikkatle dinleyen Harran ve Akçakale İtfaiyesi Personeli teorik eğitimin yanısıra yapılan pratik eğitimde de eğitmenlerden tam not almayı bildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49