Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın sehıt

Bu haber kez okundu.

Harran üniversitesine 4821 kontenjan
Programlara göre ÖSYM’den gelen öğrenci sayılarında üniversiteye tanınan 4821 kontenjandan gelecek öğrenci sayısı toplamı 4712 olarak açıklandı.
Yüzde 98 lik bir dilimle tercih edilen Harran Üniversitesi, bu alanda kendisinden önce kurulan birçok üniversitenin önüne geçti.
Harran Üniversitesinin ilk defa bu yıl itibariyle en fazla tercih oranına ulaştığını ifade eden Üniversite Rektörü Prof.Dr. Ramazan Taşaltın, Harran Üniversitesinin tercih edilmenin yanında, ülke ve bölge eğitiminde büyük bir misyonu üstlendiğini belirtti.
Birkaç bölüm ve program hariç tüm branşların yüzde yüz dolduğunu söyleyen rektör Taşaltın, kayıt yaptıracak olan öğrenciler, ek kontenjan, özel yetenek sınavları,yüksek lisans, doktora ve yurtdışı öğrenci kontenjanıyla, öğrenci sayılarının 21 bineulaşacağını söyledi.
Bu rakamın Şanlıurfa’nın gelişmesi, tanınması noktasında önemine vurgu yapan Rektör Taşaltın, üniversitemizde kayıtların başladığını, gelecek öğrencilerin mağdur olmamaları ve üniversiteye çabuk ulaşmaları için şehirlerarası otobüs terminallerine danışma merkezi ve ücretsiz hizmet verecek olan ulaşım aracı tahsis ettiklerini söyledi.
Rektör Prof.Dr. Ramazan Taşaltın; “Her yıl Osmanbey Yerleşkesi Merkezi Kafeteryada toplu olarak kayıt yapılıyordu. Öğrencilerimiz saatlerce sıra beklemek zorunda kalıyorlardı.  Bu sene itibariyle fakülte ve meslek yüksekokulları kendi bünyelerinde oluşturdukları kayıt bürolarıyla hizmet vermeye başladılar. Böylece sıra beklemek zorunda kalmıyorlar.  Öğrencilerimiz için büyük kolaylık sağladık. Ayrıca e-kayıt yöntemiyle kayıt sistemi devreye girdi. Öğrencilerimiz, internet üzerinden üniversitemize gelmeden kayıtlarını yapıyorlar.
Bu yıl Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde Podoloji ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde Çocuk Gelişimi örgün öğretim bölümlerimize öğrenci almaya başlıyoruz. Ülkemiz ve Şanlıurfa’mıza hayırlı olmasını diliyorum.” Dedi.
    

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48