Öne Çıkanlar eyyübiye Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık sosyal medya getirildi

Bu haber kez okundu.

Harran Üniversitesinden sanat günleri
Harran Üniversitesi’nin düzenlediği 1. Uluslararası sanat günleri, dünyaca ünlü 62 resim sanatçısını, Şanlıurfa’da buluşturuyor.
Sanat günleri için Şanlıurfa’ya gelen 26 ülkeden 62 resim sanatçısı ve akademisyen, Şanlıurfa’da geçirecekleri 10 gün boyunca Urfa kültürü hakkında bilgi ve kanaat sahibi olacak, gözlem ve düşüncelerini tuvale yansıtacaklar.
Harran Üniversitesi tarafından Şanlıurfa’nın ve Harran Üniversitesinin tarihsel ve kültürel değerlerini sanatla tanıtmak amacıyla, uluslararası alanda sanatçıların katılımıyla gerçekleşen 1. Uluslararası Sanat Günleri açılışı, Harran Üniversitesi Osmanbey Yerleşkesi Merkezi Kafeterya Salonunda, Üniversite Rektörü Prof.Dr. İbrahim Halil Mutlu, Hacettepe Üniversitesi eski öğretim üyelerinden ressam Prof.Dr. Hasan Pekmezci, Konya Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Orhan Cebrailoğlu, Çankırı Karatekin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Alaybey Karoğlu, Yakın Doğu Üniversitesinden Prof.Dr. Uğurcan Akyüz, ülkemizde ve yurtdışında resim alanında adından söz ettiren sanatçıların katılımlarıyla Sanat Günleri açılışı yapıldı.
   Küratörlüğünü Doç.Dr. Orhan Cebrailoğlu’nun yaptığı organizasyona katılan ünlü ressamlar, sanatın birleştirici ve kaynaştırıcı bir faaliyet olduğunu belirtti. Farklı kültürlerin başkenti Şanlıurfa'nın ev sahipliğinin, organizasyonun anlamına anlam kattığını belirten konuk ressamlar, 12-18 Mart tarihleri arasında Balıklıgöl, Göbeklitepe, Harran Evleri, Halfeti gibi tarihi alanları gezip gördükten sonra edindikleri izlenimleri tuvallerine yansıtacaklar. 19 Mart Çarşamba günü yaptıkları eserler üniversite müzesinde sergilenmeye başlanacak.
Harran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İbrahim Halil Mutlu yaptığı açıklamada; “ İlk Defa Harran Üniversitesi olarak uluslararasında üne sahip ressamlara ev sahipliği yapıyoruz. Ressamların yaptıkları tüm eserleri Harran Üniversitesi müzesinde sergileyeceğiz, bu etkinlik Şanlıurfa’nın tanıtımına da büyük katkısı olacaktır. Burada yapılan eserler uluslararası alanda Şanlıurfa’nın tanıtımı için kitap haline getirilip dağıtımı yapılacak. Üniversite Rektörü olarak böyle bir etkinliğe ev sahipliği yaptığımızdan dolayı mutluluk duyuyorum.” Dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49