Öne Çıkanlar Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi sanlıurafspor Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor Arap Dünyası İşadamları Heyetini Kabul Etti sergı

Bu haber kez okundu.

Harran Üniversitesi Tıp Bayramı Kutlandı
Düzenlenen etkinliğe Şanlıurfa Vali Yardımcısı Şaban Erdoğan, Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. A. Eşref Fakıbaba, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Erdoğan Duran, Şanlıurfa Halk Sağlığı Müdürü Osman Koyuncu, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin, Tabipler Odası Başkanı Prof. Dr. Recep Demirbağ, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tevfik Sabuncu, Akademisyenler, Sivil Toplum Örgütü temsilcileri, sağlık çalışanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Programda Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. A. Eşref Fakıbaba, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Erdoğan Duran, Tabipler Odası Başkanı Prof. Dr. Recep Demirbağ, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tevfik Sabuncu birer konuşma yaptılar.
Programda Uz. Dr. Ahmet İnan müzik eşliğinde şiir dinletisinde bulundu.
İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan Terzioğlu sağlık ve hekimlik konulu bir sunum yaptı.
Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu yaptığı konuşmada: “Öncelikle geçirdiğim rahatsızlık nedeniyle arayıp soran tüm yakınlarımıza ve dostlarımıza teşekkürü bir borç bilirim. Bir de Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Bölümüne ve Baş Hekimliğe hastanede kaldığım sürece yakından ilgi, alakaları ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.
Orada kaldığım müddet sağlıkçılar, hekimler ve tüm çalışan personelin kalplerinin birlikte attığını gördüm. Hastanemizin Anjiyo merkezinde gerek Balıklıgöl Devlet Hastanesi gerekse 500 Yataklı Devlet Hastanesi ile Üniversitemiz hocalarının aynı ekibin bir parçası gibi birlikte çalışması beni gururlandırdı.
Önceleri Şanlıurfa’da tek bir hastane varken, günümüzde bu sayı arttı. Daha fazla imkanlara sahibiz ve bunun farkında olarak hekimlerimize ve sağlık çalışanlarına gerektiği değeri vermeliyiz. Biz üniversite olarak elimizden geleni yapıyoruz. Örnek olarak Üniversite olarak Sağlık Bakanlığı’na öncelikli olarak Eyyübiye’de 400 yataklı bir hastane için yer ayırdık. Bir başka örnek olarak en fazla yatırım yaptığımız yer Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin Osmanbey’deki hastanesidir. Hastaneyle ilgili olarak insanların basında duydukları şeyler gerçeği yansıtmamaktadır. Biz görevi devraldığımızda orada hiçbir yapı ve oraya dair hiçbir ödenek yoktu. En fazla ödeneği 2008 yılında aldık ve şuanda hastanenin %55’i bitmiş durumda ihaleye çıkarıldı. Bu ihalenin sonucuna göre gerekli kurumlardan destek alırsak bu hastane Şanlıurfa için en önemli hastane konumuna gelecek.
Cilt hastalığı olan iki çocuğu hastanemize aldık ve şuanda onlar üzerinde hekimlerimiz araştırmalar yapmakta. Biz iki çocuk bu hastalıktan muzdarip biliyorduk fakat bu sayı 7-8 çocuğa çıktı. Ümit ediyorum ki üniversitemiz bu konuda araştırma yapacak ve bunun sonuçlarını kamuoyuyla paylaşacaktır. Bir Tıp Fakültesi kurmak çok zor, diğer fakültelerden daha fazla maliyet gerektiriyor. Üniversite olarak 30 öğrenci ile Tıp Fakültemizi açtık ve bunu 100 öğrenciye çıkardık. Bu konuda devletimizden destek bekliyoruz, imkanları, cihazları ve gerekli olan hocaları elimizde tutabilmek için gerekli katkıyı bekliyoruz. 14 Mart Tıp Bayramını kutluyorum, nice 14 Martları hep birlikte kutlamak dileğiyle.” dedi.
Programın sonunda Tıp alanında yapmış oldukları çalışmalardan ve bilimsel çalışmalara katılımlarından dolayı hekimlere plaket takdim edildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49