Öne Çıkanlar sosyal medya Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

Harran Üniversitesi Projesi 1. Seçildi
Ödül töreninde konuşan etkinlik sorumlusu Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gencay Sarıışık, Şanlıurfa’nın bilim ve Ar-Ge şehri olması için önemli bir adım olan bu ilk etkinliği yaklaşık 4 aylık bir çalışma sonucunda gerçekleştirdiklerini söyledi.
“DEVLET, ÜNİVERSİTE, SİVİL TOPLUM, SANAYİ BÜTÜNLEŞMESİ”
Böyle etkinliklerin devlet, üniversite, sivil toplum, sanayi bütünleşmesi ile yeniden aktif hale gelmesinde aktif rol oynayacağını belirten Doç. Dr. Gencay Sarıışık“ Böyle bir etkinliği düzenlemekten mutluluk duyuyorum; çünkü oluşacak farkındalık ve ürün çıktıları, Şanlıurfa'mız kadar ülkemiz ve insanlık için daha ileri, daha kolay, daha bilimsel bir yaşantı sağlamada önemli bir zemin oluşturacaktır. Bir özveri ve gönüllülük ürünü olan etkinliğimiz, eminim ki orta ve uzun vadede birey ve toplum hafızasına, düşünce yapısına ve yaşantısına kalite katacaktır. "Sanayi devrimi" dediğimiz olguyu başlatan tezgâhlar ve onları üretenler de çok zor koşullarda ama özveri ile çalışmışlardı. O yolculukta bugün ulaşılan nokta ve hedeflenen destinasyon o emeklerin sistemde nedenli büyük bir katsayısı ile çarpıldığını gösteriyor. Günümüzün bir çok global teknoloji ürünü, düne kadar kimsenin adını duymadığı köy, ilçe, il veya ülkelerden gelip hayatımıza girmektedir. On, yirmi, otuz, elli yıl sonra hayata destek veren ürünler de bugünün dertli gönül ve beyinlerin eseri olarak dünyaya huzur, güvenlik ve rahatlık sağlayacaktır. Medeniyetimizin önemli iz ve mühürlerini bağrında muhafaza eden Şanlıurfa'nın hafızasında bu nevi etkinlikler "yitik mal" mahiyetinde olup; devlet, üniversite, sivil toplum, sanayi bütünleşmesi ile yeniden aktif hale gelmektedir. Etkinliğimizi destekleyen tüm kurum ve kuruluşlara içten teşekkürlerimi sunuyorum. Bu etkinliğin gelenekselleşmesi için ara vermeden Mayıs 2018 tarihinde Uluslararası katılımlı spesifik konuları içeren ikinci proje pazarı için şimdiden çalışmalara başladık”, dedi.

REKTÖR TAŞALTIN ETKİNLİK SORUMLULARINA TEŞEKKÜR ETTİ

Rektör Prof. Dr. Ramazan Taşaltın başta proje etkinlik sorumlusu Doç. Dr. Gencay Sarıışık, etkinlik sekreteri Yrd. Doç. Dr. Eyyüp Karaoğul, proje pazarı çalışma ekibi Şube Müdürü Osman Aslan, doktora öğrencileri Ahmet Selman Mızraklıdağ ve Emrah Kırakoğlu’na, düzenleme kurulu, bilim kurulu, danışma kuruluna, etkinlikte destek veren diğer kurum ve kuruluşlara ve TÜBİTAK’ a teşekkür etti.

AR-GE PAZARINA 198 PROJEYLE KATILIM OLDU

TÜBİTAK 1503 - Proje Pazarları Destekleme Programı desteğiyle bu yıl birincisi düzenlenen Harran Uluslararası AR-GE proje pazarında, Gıda ve Tarım Teknolojileri 26 proje, Enerji ve Yenilenebilir Enerji 9 proje, Çevre Teknolojileri 3 proje, Tıp ve Sağlık Uygulamaları 16 proje, Biyomedikal/Biyoteknoloji 4 proje, Nanoteknoloji ve Nutrasötikler 5 proje, Bilişim Teknolojileri 12 proje, Yeni Ürün Geliştirme 19 proje, Endüstriyel Ürün Tasarımı 11 proje, Endüstriyel Malzeme Üretimi ve Uygulamaları 23 proje, Elektrik ve Elektronik Teknolojileri 8 proje, Makine Teknolojileri 12 proje, Kimya/İlaç Teknolojileri 5 proje, Yapı Malzemeleri Üretimi ve Uygulamaları 7 proje, Tekstil Sanayi Teknolojileri 3 proje, Savunma Sanayi Teknolojileri 14 proje, diğer alanlar 16 proje olmak üzere 17 ana temadan 55 üniversite ve Milli Eğitimden ile 198 proje yer aldı. Proje Pazarında; akademisyenler ve araştırmacılar, küçük, orta ve büyük ölçekli işletmeler, Ar-Ge/İnovasyon çalışması olan proje sahipleri, yatırımcılar (projelere ortak olmak isteyen ve finansman sağlamak isteyen müteşebbisler), girişimciler ve öğrenciler projelerini sundu. Ankara ve Malatya İlinden Fen ve Anadolu Liseleri 3 adet, Şanlıurfa Özel Saraç İlgi Fen ve Anadolu Liselerinden 7 adet proje sunuldu.

HARRAN ÜNİVERSİTESİ PROJESİ 1. SEÇİLDİ

Ödül töreninde başarılı projeler arasında Harran Üniversitesi Fen Edebiyat ve Tıp Fakültesinden Ebrar Abacıoğlu, H. A. Zafer Sak, Veli T Kasumov, Faruk Süzergöz ekibinin " Akciğer Kanserine Karşı Yeni Kemoterapotik İlaç Araştırması " adlı çalışması birincilik ödülüne layık görülürken, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinden İsa Küçük, Ertuğrul Altuntaş, Mehmet Hakkı Alma, Ali Göçeri, Nasır Narlıoğlu, Tufan Salan ekibinin " Bulgur Suyundan Rhizopus Oryzae Nrrl 395 Bakterisi Yardımıyla Laktik Asit Üretimi" adlı çalışması ikincilik ödülüne, Marmara Üniversitesinden Muhammet Uzun’nun "Yüksek Dayanıma Sahip Özlü İplik Yapı ve Tasarımı" adlı çalışması ise üçüncülük ödülüne layık görüldü. Mansiyon ödülleri ise Siirt Üniversitesinden "Bilgisayar Destekli Fıstık Sınıflandırma Makinesi" adlı çalışma ile Musa Ataş, Yahya Doğan, Yusuf Dilbilir ekibi ve Iğdır Üniversitesinden "Oksijene ve Isıya Duyarlı Ürünlere Yönelik Yeni Bir Kurutma Tekniği: İndırgen Atmosferik Kurutma" adlı çalışma ile Duried Alwazeer, Betül Örs, Gamze Çelik ekibine verildi.
Projelerden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Sarıışık projeleri bilim kurulu tarafından başarılı görülen diğer katılımcıların projelerinin hayata geçmesi için Harran Üniversitesi tarafından her türlü desteğin verileceğini konuyla ilgili çalışma başlatıldığını söyledi. Rektör Yrd. Prof. Dr. Ali Sarıışık Şanlıurfa Özel Saraç İlgi Fen ve Anadolu Liselerinin 7 adet proje ile etkinliğe katılarak diğer liselere örnek oldukları için yönetimine, danışman öğretmenlerine ve öğrencilerine teşekkür etti.
Ar-ge Proje pazarı Ödül törenine Rektör Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Şanlıurfa Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı İsmail Demirkol, KOSGEB İl Müdürü İdris Erkeksoy, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü Zafer Aydın, Karacadağ Kalkınma Ajansı Koordinatörü Yunus Çolak, Esnaf Sanatkârlar ve Odalar Birliği Başkanı Mehmet Şefik Bakay, Sivil Toplum Kuruluş yetkilileri, sanayiciler, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49