Öne Çıkanlar sosyal medya Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor 1 yaralı sergı

Bu haber kez okundu.

Harran üniversitesi öğrencilerden eylem
Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nden formasyon alamayan öğrenciler, “İbrahim Halil Mutlu, öğrenciler mutsuz” yazılı pankartlarla Abide Kavşağı’ndan Yenişehir Kampusuna kadar yürüdüler.
Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nden formasyon almayı bekleyen bir grup öğrenci, formasyon alamadıkları için eylem yapmak istedi. Polis, eylem yapılmasına izin vermeyince 5 öğrenci Rektör İ. Halil Mutlu ile görüşmeye gitti.
Şanlıurfa Harran Üniversitesi öğrencileri, formasyon alamadıkları gerekçesiyle ellerinde ““İbrahim Halil Mutlu, öğrenciler mutsuz”, “Formasyonsuz öğrenciye kız vermiyoruz”, “öğretmek olmak istiyoruz” yazılı pankartları taşıyarak Abide Kavşağı’ndan Yenişehir Kampusuna kadar yürüdüler öğrenciler Kampus önünde eylemlerine izin verilmeyen bir grup öğrenci Rektör Mutlu ile görüşmek için rektörlüğe gitti.
Sayıları 250’yi bulan öğrenciler, sık sık sloganlar atarak kendilerine formasyon verilmesini istedi.
Rektör Mutlu ile görüşen öğrenciler, Mutlu’nun formasyon sayısının artırılması için YÖK ile görüşeceklerini söylediğini belirtti. Rektör ile görüşen öğrenciler, “Rektör’le görüştük, bize elinden geleni yapacağını, YÖK ile görüşeceğini ve bizim de dilekçe yazıp yollamamızı istedi. Bizler de ayrı ayrı dilekçe yazıp yollayacağız” dedi.
Daha sonra bir basın açıklaması yapan öğrenciler, olaysız bir şekilde dağıldı. Basın açıklamasını grup adına Sakine Zeytin okudu. Yıllarca verdikleri emeklerin boşa gitmemesi için formasyon almanın zorunlu olduğunu belirten Zeytin, formasyon almak için her yolu deneyeceklerini belirtti. Grup daha sonra sessiz bir şekilde dağıldı.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49