Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

Harran ovasında meyve bereketi
Naci ÇETİNDAĞ
Fırat'ın Harran ovasına buluşmasıyla birlikte ekilen  pamuk ve mısırdan sonra nektarin, ve şeftali üreticiliği de yayılıyor. Harran ovasında deneme amaçlı ekilen şeftali, nektarin ilk meyvelerini veremeye başladı.
Harran ovası su verilmesiyle birlikte yöre insanı üretim çeşidini artırdı. Daha önceleri sadece pamuk ekilen ovada ardından dana ve mısır ile çeşit çoğaldı. üreticiler değişik meyve ekimine başladı. Ovada yeni ekilen Nektarin ve Şeftali ilk meyvelerini vermeye başladı. Ovada 3 yıl önce ekilen ağaçlar, verdikleri rekolte ile üreticisinin yüzünü güldürüyor. Daha önceleri Bursa ve Mersin ilinden ithal edilen şeftali şimdi Şanlıurfa'da yetişmesi çiftçileri sevindirdi.
Konuyla İlgili Konuşan Çiftçiler “Yetişen bazı ürünleri sebze ve meyve pazarında satışa sunuyoruz. Önümüzdeki yıl diğer ürünleri de Şanlıurfa’da piyasaya sürmeyi planlıyoruz. Bu tür girişimlerin artması için çabalıyoruz” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49