Öne Çıkanlar Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi Karaköprüde sıkışmalı kaza Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor 1 yaralı Başkan Beyazgül

Bu haber kez okundu.

Harran ovasında kuraklık endişesi
Naci Çetindağ
Türkiye’nin önemli hububat üretim merkezlerinden Harran ovasında  kuraklık endişesi yaşanıyor.
 
Türkiye’nin ikinci  tahıl ambarı konumundaki Şanlıurfa’da, özelikle kuru tarımın yapıldığı alanlarda ilkbahar ve kış aylarında yeterli yağış düşmemesi sonucu ortaya çıkan kuraklık riskinin rekolte kayıplarına sebep olabileceğinden endişe ediliyor.
 
Meteoroloji İl Müdürlüğünden alınan verilere göre, geçen 2012 Kasım'da metrekareye 68,4 kilogram yağış düşerken bir sonraki yılın aynı ayında ise bu rakam 19,5 kilogram olarak ölçüldü. Bölgedeki yağış yetersizliği nedeniyle meraların gelişmemesi hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarda karamsarlık oluşturuyor.
 
30 yıldan beri tarımcılıkla uğraştığını söyleyen Ulucanlar köyünde oturan Mehmet Safi ise, "Ekim-kasım dönemlerindeki yağışın yetersiz olması, ayrıca iklim seyrindeki bu olumsuzlukların devam etmesi Harran ovasında yüzde 20'ler civarında verim kaybı olabileceği şeklinde endişelerimiz bulunmaktadır. Ocak ayında çok yetersiz yağış düştü. Şuanda ektiğimiz buğday ve arpa tam yeşermedi tarlaya yeterince yağmur düşmedi. Durum böyle giderse büyük zararlarla karşı karşıyayız tarım giderlerimiz  çok rekolte düşük oldu mu çok büyü zararlarımız meydana geliyor”dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49