Öne Çıkanlar urfahaber urfa Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

Harabe mağaralarda düzenleme çalışmaları
Yıkılmasının ardından bir düzenleme yapılamayan ve madde bağımlılarının mekanı haline gelen mağaralarda, Şanlıurfa Belediyesi tarafından düzenleme çalışmaları başlatıldı.
 
Haleplibahçe civarında bulunan ve kullanılamayan harebe mağaraların son dönemde çöplük haline gelmesi sonucu, madde mağımlılarının mekanı konumuna gelmişti. Mağaraların kötü işlere alet edilmesinin ardından Şanlıurfa Belediyesi adı geçen yerde çalışma başlattı. Mağaraların olduğu yerde kurulan kulubede kalan güvenlikçi ve çalışanlar, mağaraların onarılması için çalışma başlattı öte yandan madde bağımlılarının mağaralara girmesi engelleniyor. Düzenlemenin başlamasının hemen ardından civarda bulunan vatandaşlar, çalışmalardan memnun olduklarını ve bölgenin artık güvenli bir yer haline geldiğini söyledi. Çalışmaların geç de olsa başladığına sevinen vatandaşlar, mağaraların ışıklandırılması ve bu anlamda değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Mağaraların tarihi bir simge olduğunu ve kentin turizmine kazandırılması gerektiğini belirten Yusuf Aslan adında bir vatandaş, “burada bulunan mağaralar, Türkiye’nin nadir kentlerinde bulunuyor, bu yüzdendir ki bu mağaralara sahip çıkılması lazım. Çalışmalardan dolayı belediye başkanımız ve ekibine teşekkür ediyoruz. Başlatılan çalışmaların daha da ilerletilmesini ve kent turizmine kazandırılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı. Ayrıca Haleplibahçe projesinin sona yaklaşması da bu anlamda vatandaşları sevindirirken, bölgenin yaşanabilir bir bölge haline gelmesi vatandaşı mutlu ediyor. Haleplibahçe’de yaptırılan parkın sona yaklaşması üzerine güzel bir görünüm kazanan Haleplibahçe, vatandaşların söylemiyle, eski günlerini geride bırakıyor.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49