Öne Çıkanlar Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi

Bu haber kez okundu.

Hamit Derman İle Gençlik Merkez faaliyeti
Yenişehir Gençlik Merkezi Müdürü Hamit Derman, “Gençlik Merkezleri sportif faaliyetlerin ötesinde eğitim kültür faaliyetlerin ağırlıkta olduğu yerlerdir. Şöyle düşünebiliriz. YGM Halk eğitim merkezlerinin Gençlik spor Bakanlığındaki karşılığıdır. Türkiye de belki bir ilktir. Yenişehir Gençlik Merkezinde Kick boks kursu var. Bizim tek sıkıntımız var sportif faaliyetlerin olabilmesi için salonların olması lazım.” Dedi.  
Haftalık olarak siz değerli okuyucularımız için gerçekleştirdiğimiz röportajların bu haftaki konuğu Yenişehir Gençlik Merkezi Müdürü Hamit Derman oldu. Derman Yenişehir Gençlik Merkezinde yapılan çalışmalar hakkındaki sorularımıza cevap verdi.
-Sizi tanıyabilir miyiz?
Hamit Dermen, 1976 Şanlıurfa doğumluyum. İlk, orta ve lise öğrenimimi Şanlıurfa’da tamamladım. Üniversiteyi Celal Bayar Üniversitesi Eğitim Fakültesi sosyal bilgiler bölümünden mezunum. Üniversiteden sonra öğretmenlik görevine başladım. Son olarak Yenişehir Gençlik merkezine Müdür olarak atandım.
 
-Yeni göreve atandınız duygularınızı alabilir miyiz?
 
Ben genelde basın yönüm var. Yıllardır çeşitli sitelerde, gazetelerde yazılarım yayınlandı. Özellikle gençlikle daha alakadarım. Gençlerin sorunlarıyla birebir sorunları ile ilgilenmeyi daha çok severim. Gençlik merkezleri de bakir bir alan benim açımdan tam bu işin yapılacağı, gençliğe hizmet yapılacak bir ortam gençlik merkezleri bundan dolayı mutluyum böyle bir kurumda olmaktan
 
-Yenişehir Gençlik Merkezinden biraz bahsedebilir misiniz?
 
Burada gençlerin ödevlerini yapabilecekleri, ders çalışabilecekleri alanlar mevcuttur. Burada 5 bin kayıtlı üye bulunmaktadır. Bu 5 bin kayıtlı üyenin 2 bin 300 tanesi faal olarak buraya gelip gidiyor. Çeşitli kurslarda kayıtlı olanlar, etkinliklerde gönüllü olarak bu üyelerimiz gidip gelmektedirler. Burada gençler serbest faaliyetler gerçekleştiriyorlar. Genelde buralar kültür evi konumda, gençler internet kafelere gideceklerine burada bilgisayar sınıfımızda güvenli bir şekilde ödevlerini yapabiliyorlar. Bizim YGM’de dini sohbetlerde zaman zaman yapılıyor. Madde bağımlılığı ile ilgili birçok seminerler yapılmaktadır. Şanlıurfa’mızın en büyük sorunudur bu konu, burada gençlere madde bağımlılığının zararlarını anlatan seminerler yapılmaktadır. Bu gençler daha önce duymadıkları bilgileri alabiliyorlar.
 
-Tam burada şunu sormak istiyorum. Size göre gençlerin en büyük sorunu nedir?
 
Bana göre gençlerin en büyük sorunu aslında ilgidir.5 yıl lisede görev yaptım gençlerle birebir muhatap olma durumum oldu. Özellikle ilimizde gençler ilgiden yoksun, baba anne ilgisine hasretler. Benim bir tespitim var. Şanlıurfa için söylüyorum. Şanlıurfa’da ki gençler iki şey arasında sıkışıp kalmışlar. Teknoloji ve töre arasında sıkışıp kalmışlar. Çocuk teknolojiyi görüyor, telefonlarıyla dünyaya bağlanıyor. Farkı gençlerin yaşantısını görüyor ve bunları burada yaşamaya çalışıyor. Yaşamaya çalışınca bu defa töre duvarı onu durduruyor. Teknolojinin onlara empoze etmeye çalıştığı alışkanlıklar,  yaşantılar bir tarafta genç ne yapıyor bu ikilem arasında kalıyor.
 
-Yeni Eğitim öğretim yılı açıldı. Siz de bir eğitimcisiniz gençlere ne gibi tavsiyelerde uyarılarda bulunursunuz?
 
Gençlere tavsiyem hayata farklı bir bakış açısı ile bakmalarıdır. Öğrencilerin kendilerini yetiştireceği yönlerin olması lazım oda nedir KİTAP, Kitap okumak kadar insana değer katabilecek hiçbir şey yoktur. İnsan kitap okudukça aydınlanıyor. Kitap okudukça farklı bir bakış açısına sahip oluyor. Böyle düşünelim. Işık ilk önce kendini aydınlatır sonra çevresini kitap okuyan kişide durum aynen böyledir. Kitap okudukça gençler kendilerindeki değerlerin farkına varır. Uyarı olarak gençlere ve ailelere var. Özellikle aileler çocuklarına değer vermelidir. Gençlere ise arkadaş çevresini seçerken dikkat etmelidirler.
 
-Hem eğitimci hem de gazetecilik yönünüz var. İki işi bir arada nasıl yürütüyorsunuz?
 
Benim eğitimcilik yönüm ön planda. Gazetecilik ve yazarlık yönümde bir hobi olarak başladı. Bu hobi nereden geliyor Üniversiteden ben üniversitedeyken aşırı derece kitap okuyordum. Okuya okuya doldum resmen ve bu bilgileri kâğıda dökmek ve dışarıya aktarma düşüncem oldu. Yazarlık yapmaya başladım. Yazarlığın bana maddi olarak bir getirisi yok ama manevi olarak bana çok getirisi oldu. Çok kişiden de olumlu tepkiler aldım.
 
Gençlik Merkezleri genellikle sportif faaliyetlerin yapıldığı alanlar olarak bilinir. Sportif faaliyetler noktasında ne gibi çalışmalarınız oluyor? Sportif faaliyetlerin artırılması noktasında çalışmalarınız var mı?
 
Gençlilk Merkezleri sportif faaliyetlerin ötesinde eğitim kültür faaliyetlerin ağırlıkta olduğu yerlerdir. Şöyle düşünebiliriz.Gençlik Merkezi Halk eğitim merkezlerinin Gençlik spor Bakanlığındaki karşılığıdır. Türkiye de belki bir ilktir. Yenişehir Gençlik Merkezinde Kick boks kursu var. Bizim tek sıkıntımız var sportif faaliyetlerin olabilmesi için salonların olması lazım. Bizim ki bina stilinde yapılmıştır. Buranın bir özelliği daha var belirli gün ve haftalar da etkinlikler yapılır. Yaz ve Kış kamplarımız var.
 
-Gençler neden Gençlik Merkezlerine gelmelidir?
 
Gençler evde bulamadıklarını, okulda bulamadıklarını Gençlik Merkezlerinde bulabilirler.
 
-Son olarak neler söylemek istersiniz?
 
Buraların tanıtılması lazım. Çoğu insanlar buraların mahiyetini dahi bilmiyor. Gençlik Merkezleri gençleri zararlı alışkanlıklardan koruyan kollayan yerlerdir. Sizlere teşekkür ediyorum. Bizlere bu imkânı verdiğiniz için. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49