Öne Çıkanlar Şanlıurfada Yağmur Bereketi ümgeneral Koç Şanlıurfada İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi tesisi

Bu haber kez okundu.

‘’Haliliye’nin En Mağdur Mahallesiyiz’’
Şanlıurfa’nın Haliliye İlçesine bağlı Yeşildirek Mahallesi 15 yıla yakın bir süredir kentsel dönüşüm umuduyla evlerinin yeniden yapılmasını bekliyor. Birçok belediye başkanı ve siyasetçinin kendilerine söz vermelerine rağmen taş üstüne taş koymadıklarını belirten vatandaşlar deprem sonrası korku ile evlerinde oturduklarını ifade ettiler.
Kentsel dönüşüm ile ilgili her hangi bir sorunun olmadığı fakat 15 yıla yakındır yapılmadığını belirten Zeki Yıldırım –Mühendislik İnşaat-Kentsel Dönüşüm Riskli Yapı Tespiti Lisanslı Kuruluşu Yönetim Kurulu Başkanı İnşaat Mühendisi Zeki Yıldırım şunları söyledi.

‘’15 YILDIR O BÖLGEDE YAŞAYANLAR MAĞDUR’’

Şehrimizin Yeşildirek bölgesinde yaklaşık 15 yıldır süren bir kentsel dönüşüm projesi var, bu proje hala hayata geçirilmiş değil maalesef. Gerek bürokratik engeller, gerek yerel engellemeler, gerek kaynak aktarımlarının olmaması bildiğim kadarıyla proje hala hayata geçirilemedi. Yaklaşık 15 yıldır o bölgede yaşayan insanlar mağdur bildiğim kadarıyla çünkü evlerine bir kentsel dönüşüm olacak diye herhangi bir onarım bir güçlendirme işlemi de yapamıyorlar. Çok mağdur durumda kaldılar, orası biran öce çözümlenmeli.

‘’HAYATA GEÇİRİLMESİ İÇİN BİR ENGEL OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM’’

Yıldırım; ‘’Projesi de hazır diyebiliyorum. En son bir bölgesinde bir ihale de yapıldı TOKİ tarafından ama daha sonra iptal edildi. Fakat topyekûnYeşildirek Bölgesi’nin tamamının kentsel dönüşüm projesinin hayata geçirilmesi için bir engel olmadığını düşünüyorum. Çünkü artık belediye açısından da bütün sorunlar aşındı diye biliyorum. TOKİ ile de bütün protokoller imzalanmış durumda, projesi hazır, sadece kaynak aktarımı ve ihalesi yapılarak dönüşümünün sağlanması gerekiyor. Bu anlamda da tabi işin yetkililerine iş düşüyor burada’’ ifadelerini kullandı.

‘’DEPREMDEN SONRA İNSANLAR EVLERİNİ TERKETTİLER’’

Yıllardır Yeşildirek Mahallesinde yaşayan Mehmet Ölmez; ‘’on beş yıldır yeşil direk kentsel dönüşümle ilgili hiçbir gelişme olmadı. Deprem oldu insanlar öldü. Biz hemen evlerimizi terk ettik biz on beş yıldır yeşil direk mahallesi olarak belediyeler izin vermiyor kentsel dönüşüm olsun insanların hepsi evlerini terk etti hepsi köylere gitti yazık bu insanların hepsi mağdur durumdalar bir an önce Yeşildirek Mahallesi için kentsel Dönüşüme yönelik hizmete geçmelerini istiyoruz. Depremden sonra insanlar evlerini terk ettiler’’ ifadelerini kullandı’’ dedi.

‘’HALİLİYE’NİN EN MAĞDUR MAHALLESİYİZ’’

Ölmez; ‘’Devletten ve belediyelerden bir an önce bu soruna çözüm bulmalarını istiyoruz. Kentsel dönüşüm bahanesiyle ne bir taziye evi ne de yeni bir ev yapabiliyoruz. Haliliye’de en mağdur olan mahallerden bir tanesi Yeşildirek mahallesidir. Bütün belediye başkanları, milletvekilleri de hepsi bize söz verdi ama hiç biri sözünde durmadı. Bu mahalle sadece seçimlerde hatırlanır bırakın halkın kendisi yapsın buna da izin vermiyorlar. Kimse hiç bir şekilde bir çivi bile çakamıyor belediye yetkileri hemen işlem başlatıyor. İnsanlar mağdur durumdalar’’ ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49