Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi erik sanlıurfaspor sosyal medya valı

Bu haber kez okundu.

Haliliye Belediyesinden Çölyak Hastalarına Gıda Yardımı

Haliliye Belediyesi, çölyak hastalarına ihtiyaç duydukları temel besin maddelerinin teminini sağlamak amacıyla yürüttüğü çalışmalarını sürdürüyor. İlçede yaşayan çölyak hastaları için içerisinde 12 çeşit gıda malzemesinin bulunduğu koliler Haliliye Belediyesi tarafından 10’uncu kez hazırlandı. Haliliye Belediyesi Ek Hizmet Binasında gerçekleşen dağıtım programına Başkan Fevzi Demirkol, Belediye Meclis Üyesi Feyyat Akbaş ile Çölyak Federasyonu Başkanı Hasan Doğan ve çölyak hastaları katıldı.

Dağıtım programında konuşan Federasyon Başkanı Hasan Doğan, yaptığı desteklerden dolayı Fevzi Demirkol’a teşekkür ettiğini ifade etti.

Başkan Fevzi Demirkol ise yaptığı açıklamada, Haliliye’de yaşayan her kesimin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışma yaptıklarının altını çizdi. Başkan Demirkol, şunları söyledi:

“Bazı gıda maddelerine karşı hassas olan gençlerimiz, çocuklarımız ve yetişkinlerimizin beslenmeleriyle ilgili sıkıntıları vardı. Bu noktada, bizden öncesinde çölyaklılara sadece un dağıtılırdı ve herkes kendi gıda mamullerini üretirdi. Biz, acınızı yüreğimizde hissettik. Dua almak için çıktığımız bu yolda, zor durumda ailelerin yükünü paylaşmak istedik. Kendi evladıma, aileme nasıl hassasiyet göstermişsem, sizin de acınızı yüreğimde hissettim. 4 büyükşehirde imal edilen glütensiz ekmeği, Türkiye’de 4 belediye yapıyordu. İlçe belediyeleri noktasında biz ilk ve tekiz.

Başkan Demirkol’un açıklamasının ardından içerisinde tamamı glütensiz malzemeden yapılan karışık puding, mısır unu, köftelik mısır bulguru, tatlı kurabiye, tuzlu kraker, burgu makarna, kalem makarna, mini kek, un, kabartma tozu, çikolata ve kadayıf bulunan gıda kolilerinin dağıtımı yapıldı.

Öte yandan Haliliye Belediyesi tarafından ilçe belediyeleri arasında Türkiye’de ilk kez faaliyete sunulan Glütensiz Ekmek Fırını ile de çölyaklılara her gün ücretsiz ekmek dağıtımı yapılmakta.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48