Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın bakan

Bu haber kez okundu.

Haliliye Belediyesi’nden Bir İlk Daha
 Haliliye Belediyesi, kentte bir ilk daha gerçekleştirerek meme kanserinde erken teşhis amacıyla satın alınan Mobil Kanser Tarama Aracı’nı düzenlenen protokolle Halkla Sağlığı İl Müdürlüğü’nün kullanımına tahsis etti. Sosyal belediyeciliğin bir gereği olarak bu çalışmayı gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Fevzi Demirkol, “Mobil kanser tarama aracını Halk Sağlığı İl Müdürlüğü’müze teslim ediyoruz. Bu aracımız, kırsaldan bağlamak üzere halkımızın, kadınlarımızın sağlığıyla ilgili kanser taraması yapacaktır” dedi.
Haliliye Belediyesi, ilçe genelinde meme kanseriyle ilgili erken teşhis ve tarama yapılması amacıyla içerisinde ‘mamografi’ cihazı bulunan aracı satın aldı. Halk Sağlığı İl Müdürlüğü’nün kullanımına tahsis edilmek üzere hazırlanan aracın teslimi için Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol’un makamında protokol töreni düzenlendi. Törene; Başkan Fevzi Demirkol’un yanı sıra, Başkan Yardımcısı Aysel Göncü, Halk Sağlığı İl Müdürü Mehmet Yaşar Şimşek, İl Müdür Yardımcısı Hasan Şık ve Kanser Şube Müdürü Şebnem Tercan katıldı. Protokolün imzalanmasının ardından Başkan Demirkol ile İl Müdürü Şimşek, üç yıllığına Halk Sağlığı İl Müdürlüğü’ne tahsis edilen araçta inceleme yaptı.
“ARAÇ ÇOK CİDDİ İŞLER YAPACAK”
Haliliye Belediyesi tarafından alınan mobil kanser tarama aracının çok ciddi işler yapacağını ifade eden İl Müdürü Mehmet Yaşar Şimşek, “Öncelikle Haliliye Belediye Başkanımız Fevzi Demirkol’a çok teşekkür ediyorum. Bu araç, kanser taramalarında çok ciddi işler yapacak. Bu araç meme kanseriyle ilgili tarama yapacak” dedi.
“HALKIMIZIN SAĞLIĞI BİZİM İÇİN ÖNEMLİDİR”
Halk sağlığının kendileri için önemli olduğunu anlatan Başkan Fevzi Demirkol ise sosyal belediyeciliğin gereği olan tüm çalışmaları yaptıklarının altını çizdi. Başkan Demirkol, açıklamasında şunları kaydetti:
“Haliliye Belediyesi olarak yine ilk defa hizmete girecek bir hizmetin tanıtım ve teslim töreni dolayısıyla bir araya geldik. Halkımızın sağlığı bizim için önemlidir. Belediyelerin temel hizmetleri yol, temizlik, park hizmetlerinin yanında halkımızın sağlığı, sosyal, kültürel ihtiyaçlarıyla ilgili tüm hizmetleri sunması bizim sosyal belediyecilik hizmetlerimiz açısında muhakkak gereken bir çalışmamız. Halkımızın sağlığı için ve sağlıklı olduklarını bilmenin güveni ve huzuru içerisinde olmasını için sağlık testleri sonucunda ‘ben sağlığım’ şeklinde güven duygusu oluşması için bugün Haliliye Belediyesi tarafından alınmış bir aracı Halk Sağlığı İl Müdürlüğü’müze teslim ediyoruz. Bu aracımız, kırsaldan bağlamak üzere halkımızın, kadınlarımızın sağlığıyla ilgili kanser taraması yapacaktır. Mamografi cihazı içerisindedir. Bu cihazın bulunduğu mahalledeki diğer sakinlere sağlık yönünden zarar vermemesi için yedi ton kurşunla araç donatıldı. İlk önce sağlıklı bir nesil, sağlıklı bir anneden geçiyor. Annelerimizin sağlıklı olabilmesi, kadınlarımızın sağlıklı olabilmesi için ve müdürlüğümüzden bize bildirildiğine göre; 40 ile 69 yaş arasındaki kadınların kansere yakalanması riski fazla olduğu için, tedavide erken teşhisin önemli olduğunu bildirdikleri için bu kanser tarama aracını Halkla Sağlığı Müdürlüğü’müzün hizmetine sunmuş bulunuyoruz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48