Öne Çıkanlar Tüm gözler saat 17:00a çevrildi atakent

Bu haber kez okundu.

Haliliye Belediyesi Tarihi Devteşti Kuyusunu Temizledi
 Haliliye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından Devteşti Mahallesi’nde bulunan tarihi Devteşti Kuyusu’nun temizliğini gerçekleştirildi.
Devteşti Mahallesi’nde bulunan Devteşti Kuyusu, çöplerin buraya atılması nedeniyle kirlenince Haliliye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü harekete geçti. Zor şartlarda temizlenen kuyu, 2 gün süren çalışmanın ardından tekrar güvenlik şartları sağlanarak kontrol altına alındı. Mahalle sakinlerinin çöplerini atması ve çevreden kaynaklanan kirliliğin ardından kuyuda ilk olarak yabani otlardan temizlendi.  Otların temizleme işleminin ardından temizlik işçileri, su yüzeyindeki atıkları ve yosunlarını temizleyerek kuyunun kötü görüntüsünün giderilmesini sağladı.
Vatandaşlar, Devteşti Kuyusu’nda ve çevrede yapılan çalışmalar için Belediye Başkanı Fevzi Demirkol’a teşekkür etti.  Temizlik İşleri Müdürlüğü personelleri ise kuyunun tekrar aynı görüntüye dönüşmemesi için vatandaşlara çöplerini kuyuya atmaması yönünde uyarılarda bulundu.
Vatandaşlar tarafından ‘Devlerin su içtiği kap’ olarak adlandırılan Devteşti Kuyusu, tarihte içme suyu kaynağı olarak da kullanılmış, alana 12 metre çapında 10 metre yüksekliğinde ki kuyu koruma altında tutulmaktadır.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49