Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi sosyal medya ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı erik

Bu haber kez okundu.

Halfeti’ye Turist Akını
‘Güneydoğu’nun Saklı Cenneti’ olarak anılmaya başlanan Şanlıurfa’nın Halfeti İlçesi, doğal güzelliği ile görenleri hayran bırakıyor.
Şanlıurfa’ya 120 kilometre uzaklıktaki Halfeti İlçesi’nin yüzde 80’i, Birecik Barajı’nın yapımıyla birlikte 2000 yılında su tutulmasıyla sular Çoğu çiftçilik yapan ilçe sakinlerinin büyük bölümü, evlerinin su altında kalmasının ardından, 15 kilometre uzaklıkta kurulan yeni yerleşim merkezine taşındı. Taş mimarisiyle yapılmış evlerin ve camilerin su altında kaldığı ilçe, aradan geçen süre içerisinde doğal güzelliği ile yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmaya başladı.
 
Doğal güzelliği, Fırat nehrinin altında kalan taş mimarisi ile kamuoyunda ‘Saklı cennet’ ve ‘Kayıp kent’ olarak anılmaya başlanan Halfeti’de, turistlerin yoğun ilgisinin ardından tekne turları, yazın jet ski ve Doğa ATV turları ile ilgi odağı,  Özellikle hafta sonu ilçeye gelen yerli ve yabancı turistler, yaklaşık bir saat süren tekne turu ile su altında kalan camiler, evler, yeşil alanlar, Savaşan Köyü ve İncil’in bir nüshasının çoğaltıldığı yer olarak bilinen Rumkale’yi ziyaret ediyor. Tekne turu ile sular altında kalan doğal güzellikleri gören turistler, nehir kıyısında kurulan tekne görünümlü duba restoranlarda da yöresel yemekler yiyor.
 
Tarihin, doğanın, yeşil ve mavinin buluştuğu adres olarak tanımladığı ilçeyi ayda ortalama 30 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiğini belirtiliyor.  Geçmişte ev ve tarlasından ayrıldığı için üzülen insanlarımız, şimdi tekne turları veya duba restoranlar ile hem turizme hizmet ediyor, hem de ekonomik anlamda gelir sağlıyor.”
 
 
Yöre halkı yetkilerden yeterince hizmet almadıklarından şikayetçi  “buraya gelen misafirler tekne turu ve kısa gezintilerin ardından ilçemizden ayrılmak zorunda kalıyor. Hafta sonu Halfeti’ye  gelen vatandaşlar araçları park edecekleri park alanı yok, 18 adet butik oda tarzında evler yapımda ama halen faaliyete girmedi. Sahil yolu parke  taşları  bozuk ve aydınlatması yok, yetkililer buraya birazcık sahip çıksın bizde gelen turistleri hafta boyunca ağırlayalım dediler.”
 
22 metreye varan teknelerle artık yemekli günlük turlar düzenleyebiliyoruz. Tekne içersinde canlı müzik’te bulunuyor Birecik müzisyenlerinden oluşan grup tekne turuna ayrı ahenk katıyor,  Birkaç yıl önceye kadar zor müşteri bulurken şuanda artık teknelere rezervasyon ile müşteri alınıyor.
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48