Öne Çıkanlar sosyal medya Şanlıurfaspor Nazili Belediyespor polis Suriyelilerin Girişimciliğe Teşviki İçin Düğmeye Basıyor 1 Ölü

Bu haber kez okundu.

Halfeti’den Manzaralar
Birecik Barajı'nın yapımı sırasında bir bölümü sular altında kalan ve doğal güzellikleriyle "Saklı Cennet" olarak da nitelendirilen Halfeti, özellikle hafta sonları yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor. Turlara büyük ilgi gösteren turistler, teknelerle tarihi Rumkale, Aziz, Savaşan köyü, Nerses Kilisesi ve Kız mağarası ile sarnıçları gezme fırsatı buluyor.

Tekne Turları 

Halfeti ilçesinin baraj altında kalmasıyla yöre halkının geçim kaynağı tekne turlarına yöneldi.
Halfeti’de  tekne turu düzenleyen Salih Çobanoğlu, ziyaretçilere en iyi hizmeti sunmak için çalıştıklarını söyledi. Ziyaretçilerin özellikle hafta sonlarını tercih ettiğini aktaran Çobanoğlu, o nedenle talepleri yetiştirmekte zorlandıklarını ifade etti. Çobanoğlu Halfeti’de konaklama sorunu  çözülürsen günü birlik değil’de haftalık turlar düzenlenir dedi.  

Halfeti’nin Karagül


Halfeti'de, turizm sezonunun yoğunlaştığı  ilkbahar ve sonbahar aylarında dünyada sadece Halfeti de yetişen ve  birçok kişi, evlerde yetiştirdiği siyah gülleri gelen turistlere satarak, aile bütçesine katkı sağlamaya çalışıyor

Butik Otel

Yaz aylarında yoğun turist akınına uğrayan Halfeti en büyük sıkıntı olarak gördüğü konaklamaya butik otellerle çözüm buldu. İlçede 18 butik otelin yapımı tamamlandı. Yaz sezonu ile beraber misafirlerini butik otellerde ağırlayacak. 

Asma Köprü

Rüştiye Mahallesi ile Basbostan Mahallesi arasındaki alana 130 metre uzunluğunda köprü Asma köprü tamamlandı tekneyle ulaşımın sağlandığı eski mezarlık bölgesi, fıstık bahçeleri, su sporları merkezi ve yüzer havuz tesislerine ve Butik Otellere yaya olarak da ulaşılacak.

Köylüler Dizide Oynadı

Halfeti’de son dönemlerde bir çok film ev sahipliği yaptı şuanda Çekimleri Fırat Nehri kıyısında gerçekleştirilen 'Karagül' dizisine çok sayıda köylü, figüran oyuncu olarak katıldı. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en önemli turizm potansiyellerinden birine sahip olan Halfeti'de devam eden dizi çekimleri gelen yerli ve yabancı turistler filmin çekildiği platoyu ziyaret diyor.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49