Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi sosyal medya ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı sanlıurfaspor

Bu haber kez okundu.

Halfeti'de araç kuyrukları oluştu
Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesi yapılan barajlar nedeniyle sular atında kaldı. Ancak su altında kalmış ilçe turist çekiyor. havaların ısınmasıyla birlikte ilçe de hafta sonları tıklım tıklım turist kaynıyor. İlçede yoğunluktan araç trafiği kilometrelerce uzan kuyruk oluştu.
Şanlıurfa'nın saklı cenneti Halfeti sıcak hava ile birlikte de turizm sezonu yoğunluğu başladı. Daha çok yerli turistleri çeken Halfeti"de turist akını başladı. Tarihi turizmin yapıldığı Halfeti’de sular altında kalmış evleri ve camileri görenler hayran kalıyor. Barajların yapılmasıyla sular altında kalan Halfeti turistlere adeta görsel bir şölen yaşatıyor. Halfeti’ye gelen turistler hayran kaldıklarını anlatırken, bir daha geleceklerini bildiriyorlar.
Halfeti'de geleneksel taş mimarisiyle inşa edilmiş evleri, sular altında kalan tarihi Merkez Camisi ve yeşil alanlarıyla dikkat çeken Halfeti'ye gelen turistler, özellikle İncil'in bir nüshasının çoğaltıldığı yer olarak bilinen Rumkale ve Kaya Kilisesi'nin yanı sıra tarihi Savaşan köyünü ziyaret ediyor. ilçede Bodrum’u aratmayacak imkanlara sahip bunların başında hız tutkunları için jetski ile Fırat’ın buz gibi suyunda sürat yapmak.
Yaklaşık 1 saat süren tekne turlarıyla sular altında kalan doğal güzellikleri görme fırsatı bulan turistler, Fırat Nehri kıyısına kurulan tekne görünümlü restoranlarda yöresel tatları keşfetme imkanı buluyor.
Halfeti, ilkbahar ve yaz aylarında turistlerin yanı sıra araştırmacıların ve fotoğraf meraklılarının da ilgisini çekiyor.
İlçe vatandaşları havaların ısınmasıyla birlikte ilçeye gelen turist sayısından memnun ilçe sahilinde kurulan gözleme, tubalarda sıra gecesi ve tekne turlarıyla gelen turistler eğleniyor yöre vatandaşları da geçimlerini gelen turistlerden sağlıyor. İlçede taş evlerden yapılan hoteller ise turistlerin kalma olanaklarını sağlıyor. 




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48