Öne Çıkanlar sosyal medya Şanlıurfaspor Nazili Belediyespor polis 1 Ölü Suriyelilerin Girişimciliğe Teşviki İçin Düğmeye Basıyor

Bu haber kez okundu.

Halfeti, Sonbahar Mevsiminde Doğal Güzelliği İle Göz Dolduruyor

Şanlıurfa’nın sakin şehri olarak bilinen Halfeti ilçesinde yer yer fıstık ve diğer meyve ağaçlarının sararan yapraklarını döktüğü görüldü. Havaların serinlemesi ile birlikte özellikle hafta sonları şehre gelen ziyaretçi sayısının artış oldu. Fırat Nehri’nin altında kalan taş mimarisiyle ’Kayıp kent’ olarak da anılmaya başlanan Halfeti, sonbahar mevsiminde de doğal güzelliği ile göz dolduruyor.

Birecik Barajı'nın yapımı sırasında bir bölümü sular altında kalan ve doğal güzellikleriyle "Saklı Cennet" olarak da nitelendirilen Halfeti, özellikle hafta sonları yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor. Turlara büyük ilgi gösteren turistler, teknelerle tarihi Rumkale, Aziz, Savaşan köyü, Nerses Kilisesi ve Kız mağarası ile sarnıçları gezme fırsatı buluyor. yapılan Asma köprüde manzara seyretmek ayrı bir güzellik.

Halfeti bölgesindeki tarihi ve doğal güzelliklerle birlikte bölgede bulunan sosyal tesisler sayesinde bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerin Halfeti ekonomisine önemli katkı sağladı.

Şanlıurfa’ya 120 kilometre uzaklıktaki Halfeti İlçesi’nin yüzde 80’i, Birecik Barajı’nın yapımıyla birlikte 2000 yılında su tutulmasıyla sular Çoğu çiftçilik yapan ilçe sakinlerinin büyük bölümü, evlerinin su altında kalmasının ardından, 15 kilometre uzaklıkta kurulan yeni yerleşim merkezine taşındı. Taş mimarisiyle yapılmış evlerin ve camilerin su altında kaldığı ilçe, aradan geçen süre içerisinde doğal güzelliği ile yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmaya başladı.

Halfeti'yi gezen bir çok turist aynı duyguları baylaşıyor, Halfeti evleri, dar sokakları, hafif meyilli yokuşlarıyla. Ülkemizin ‘sakin şehir’ unvanını alan dokuzuncu kenti olarak tescillendi. Roma, Selçuklu ve Osmanlı izleri taşıyan mimarisi ve Kuş pencereleri, nişleri, sütunları, bahçesi, konumu, çok başka bir yer. Halfeti'de asma köprüde yürümek ve manzara seyrettikten sonra güneş batımım seyretmek gölün kenarındaki banklarda oturup dinlenip doğa ve gölün oluşturduğu temiz havayı solumak ve bu sakin şehirde, kendi kendinizle kalmak ve Fırat Nehri kıyısındaki sosyal tesislerde Fırat balığı alabalık yemenin ve tekne ile Fırat Nehri turu atmak insanı bambaşka bir dünyaya götürüyor. İlçede özellikle hafta sonları 2 binin üzerinde araç giriş-çıkışı oluyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49