Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

Halfeti Sessizliğe Büründü

Birecik Barajı'nın yapımı sırasında bir bölümü sular altında kalan, sakin ve huzur veren özelliğiyle 2013 yılında "sakin şehir" ağına dahil edilen Halfeti, koronavirüs nedeniyle daha da sessizliğe büründü.

Tarihi taş evleri ve doğal güzelliği ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin, "saklı cenneti" olarak da adlandırılan ilçe, özellikle ilkbahar ve yaz aylarında turistlerin ilgi odağı oluyor. İlçeye gelen ziyaretçiler, büyük bölümü sular altında kalan "batık kenti" tekne ile gezip, birçok medeniyete ev sahipliği yapan Rumkale'yi görme fırsatı buluyor.

İlçede su altında kalan caminin minaresi ve terk edilmiş eski yapıların bulunduğu Savaşan Mahallesi de ziyaret edilen mekanların başında geliyor. Bir kısmı su altında kalan Ulu Cami'yi gezen ziyaretçiler, dünyada sadece ilçede yetişen "Karagül" bitkisini de görebiliyor.Bu özellikleri sayesinde turizm döneminde yerli ile yabancı turistlerin yanı sıra gurbetçilerin de etkisiyle nüfusu büyük oranda artan "sakin şehir", koronavirüs nedeniyle adeta yalnızları oynuyor. Sokaklarında neredeyse kimsenin görünmediği sakin şehre tam sessizliğe büründü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49