Öne Çıkanlar Vali Erin trafık kazası memurlara ve işçilere toplu para iadesi müjdesi geldi. abıt demır oto alım satım

Bu haber kez okundu.

Halfeti Kışın Daha Da Sessiz

Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesince 2013 yılında "Sakin şehir" ağına dahil edilen, mistik tarihi yapısı ve doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini büyüleyen Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde, kış döneminde büründüğü sessizlikle ziyaretçilerini bekliyor.

Anadolu’nun zengin tarihi geçmişi içerisinde kendine özgü mimarisiyle ayrı bir yeri bulunan Halfeti, sahip olduğu doğal güzellikleriyle bölgenin en önemli turizm merkezlerinden biri haline geldi.

Şanlıurfa kent merkezinin 120 kilometre kuzeybatısında yer alan Halfeti’de gönüllü turizm rehberliği, restoran işletmeciliği ve tekne turları gibi işlere yönelen vatandaşlar, ilçenin gizli kalmış doğal güzelliklerini turizmle bütün dünyaya tanıtmayı hedefliyor.

Halfeti, siyah gülleri, tarihi öneme sahip evleri, bir bölümü sular altında kalan camisi ve tekne turlarıyla her yıl yerli ve yabancı turist kafilelerinin biraz daha artan taleplerini karşılamaya çalışıyor. Aziz Nerses Kilisesi, Bar Şavma Manastırı ve İncil’in bir nüshasının çoğaltıldığı yer olarak bilinen Rumkale, kaya kilisesinin yer aldığı tarihi Savaşan Köyü’ne teknelerle düzenlenen turlar, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Bu özellikleri sayesinde turizm döneminde yerli ile yabancı turistlerin yanı sıra gurbetçilerin de etkisiyle nüfusu büyük oranda artan "sakin şehir", kış aylarında ise adeta yalnızları oynuyor. Sokaklarında neredeyse kimsenin görünmediği sakin şehre gelen az sayıdaki ziyaretçi ise Kış ayında doğal güzellikleri doyasıya görme imkanı buluyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48