Öne Çıkanlar urfa sanlıurfa sırnek sosyal medya sırrın

Bu haber kez okundu.

Halfeti görülmeye değer
Birecik Barajı'nın yapımı sırasında yerleşim yerlerinin bir kısmı sular altında kalınca tam bir turizm beldesi haline geldi. Halfeti karagülü Nisan ayında turizmcileri bekliyor.
 
Birecik Barajı'nın yapımı sırasında yerleşim yerlerinin bir kısmı sular altında kalınca tam bir turizm beldesi haline gelen Halfeti'de, turizm sezonunun yoğunlaştığı özellikle  ilkbahar aylarında dünyada sadece Halfeti de yetişen ve  birçok kişi, evlerde yetiştirdiği siyah gülleri gelen turistlere satarak, aile bütçesine katkı sağlamaya çalışıyor.evleri su altında kalan Dilek Kökten Halfeti de tek bayan tekne kaptanı  Bir iki gün önceden ararsanız, sizi Fırat Vadisi'nde gezdirmesi için bir program yapabilirsiniz. Dilek Kökten , evlerinin, bahçelerinin ve sevdiklerinin mezarlarının nasıl an be an suya gömüldüğünü ve neler yaşadıklarını sizinle paylaşacaktır. Rumkale, Gözelli (Ayni) Köyü ve Savaşan (Beresil) Köyü akıllar durdurucu. Civarda birkaç hane hala büyük mücadeleyle yaşıyor.Halfeti ilçesinde  Konaklamak ve yemek için kıyı boyunca restoranlar bulanmaktadır.Gezi bitiminde anı olarak turistler Dilek Kökten in evinde yetiştirdiği siyah gül alarak sevdiklerine   Belirten Dilek; Sadece Halfeti’de açan Arap gelini, Arap güzeli gibi adlarla da anılan siyah  gül oradan alınıp başka yerlere götürüldüğünde renk özelliğini yitirirmiş. Başka bir yerde, başka bir memlekette, başka bir iklimde, başka bir toprakta, başka bir bahçede rengi değişir. Siyah açma özelliğini yitirir Bu yüzden siyah gül görmek için Halfeti'ye gelmeye gerektiğini belirti.
 
Bayan kaptan Dilek Kökten önce beni teknenin başında görünce herkes şaşırıyor.daha sonra kendilerine gezmeye götürürken herkes memnun kalıyor beni tebrik ederek teşekkür ediyorlar. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49