Öne Çıkanlar baskan Vali Erin Yıldız Meydanında Vatandaşla Buluştu Sancaktepe -Şanlıurfaspor Karacadağda Bakım Çalışması MEBden son dakika sınav kararı! Sınavlar ertelendi!

Bu haber kez okundu.

Halfeti çok sessiz
Şanlıurfa’daki Suruç patlaması ve 2 polisin şehit edilmesinin ardından bölgedeki olumsuz hava Doğu'nun Bodrum'u olarak kabul edilen Şakin şehir Halfeti'de turizm olumsuz etkilendi.
Şanlıurfa'nın siyah gül ve turizm cenneti Halfeti ilçesi, sahip olduğu doğal güzellikleriyle Doğu’nun bodrumu gibi önemli turizm merkezlerinden biri haline geldi. Olaylardan önce Turizm merkezi olan Halfeti ilçesine günde yaklaşık bin yerli ve yabancı turist geliyor. Şanlıurfa'nın 120 kilometre kuzeybatısında yer alan Halfeti'de toprakların bir kısmı GAP kapsamında inşa edilen Birecik Barajı'nın yapımı sırasında sular altında kaldı. Sular altında Halfeti'yi görmeye giden vatandaşlar doğa güzelliğine hayran kalıyorlar. Evleri su altında kalan vatandaşlar ise ilçenin gizli kalmış doğal güzelliklerini dünyaya tanıtmak için turizme yöneldiler.
Olayların ardından Halfeti'de turist sayısında önemli bir düşüş yaşandı. En derinden etkilenenler arasında da bölgesindeki esnaf oldu. Yaşanan bu olumsuzluklardan dolayı birçok yerli ve yabancı turist rezervasyonlarını iptal etti. Bu iptaller kıyı sahilinde bulunan dubalar, yeni açılan butik oteller ve sahilde sayısız gemilerde  bulunan esnafı da olumsuz etkiledi.
Esnaf, yaşanan olaylardan dolayı iş yapamadığını belirtiyor, yaşanan terör olayları sadece Halfeti turizmini değil Türkiye turizmini etkiledindi. Özellikle kıyı esnafları öyle zamanlarla oluyor yolcu almadan ve yemek servisi etmeden iş yerini kapatıyor. Güneydoğu'nun Bodrum'u olarak anılan Halfeti terör olaylarıyla anılmasını istemiyor, yerli ve yabancı turistlerin rahatça gelip konaklayıp turistik gezilerini düzenleyecekleri güvenli ilçedir. Hele Akşamlar Güneş batımı bir başka güzel olur Halfeti'de, önyargılı olmadan görmek gerekir.
Halfeti'yi görmeden, gezmeden, ‘o bölgelere gitmeyin' diyorlar. gelen vatandaşlar çok memnun ayrılıyorlar. Bizim esnaf olarak kenetlenmemiz lazım. Dış güçlerin oyunlarına gelmemeliyiz.”uyarısında bulundu. 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49