Öne Çıkanlar urfahaber urfa Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

Halfeti başka bir güzel
Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesi bazı köyleri, 2000 yılında yapılan Birecik barajıyla sular altında kaldı. Boşaltılan yerleşimler yöreye turizmi getirdi. Nisan ayında ‘sakin şehir’ unvanını da alan Halfetililer geçim kaynağı turizm oldu.
Bir bölümü sular altında kalan Halfetili vatandaşlar geçimleri turizm oldu. ilçede siyah gül satışı, tekne turları, Dubalar ilçe halkının geçim kaynağı oldu. eşi ve 2 çocuğuyla Halfeti sahilinde gözleme satan Fatoş Güler, Halfeti'yi artık dünya tanıyor, özellikle hafta sonları büyük turist yoğunluğu yaşandığını belirten Güler, "Halfeti'de sonbahar ayların sonlarına doğru bile güzel bir havası var gelen turistler bu havayı değerlendiriyor. İklimiz buna müsait havalar kış aylarında bile güzel bugünlerde çok yoğunluk yaşanıyor. İki yıldır Halfeti'de çekilen Karagül dizisinin rolü büyüktür.  Halfeti'yi güzel tanıttı, ayrıca bizim Dünya'da tek yetişen Halfeti karagülü var, güzel doğamız var her şey burada çok güzel"dedi.
Güler, Halfeti sular altında kaldığında bizim bahçelerimiz gitti. ilçe yavaş yavaş turizm yöneldi. ben ve eşim Gözleme yaparak geçimizi sağlamaya çalışıyoruz daha önceleri yaz sezonunda iş olurda ama şimdi her mevsim turist geliyor, bende Halfeti özgü olan gözlemi yapıp satıyorum bu şekilde geçimimi sağlıyorum" dedi.
Başta birçok medeniyete ev sahipliği yapan Rumkale olmak üzere, Türkiye'deki en uzun 3 ahşap köprüsünden biri olan 135 metrelik asma köprüden geçme imkanı bulan ziyaretçiler, yaklaşık bir saat süren tekne turuyla su altında kalan camilerin minareleri, Savaşan köyü ve taş evleri görme fırsatı buluyor. Turistler, nehir kıyısında kurulan tekne görünümlü duba restoranlarda da yöresel yemeklerin tadına bakıyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49