Öne Çıkanlar eyyübiye Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık getirildi boks

Bu haber kez okundu.

Halfeti Algısı Devam Ediyor

Geçtiğimiz haftalarda Şanlıurfa ile Gaziantep arasındaki Halfeti ve Birecik krizi yine çıkacağı gibi görünüyor. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in Şanlıurfa’nın ilçeleri olan Birecik ve Halfetiye çıkarma yapmaları, ardından Birecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sadettin Bilgin’in Cumhurbaşkanına yazdığı mektupla Birecik ve Halfeti ilçeleri olarak Gaziantep’e bağlanak istedikleri üzerine Şanlıurfa’da birçok siyasi, yerel yöneticiler ve vatandaşlar duruma büyük tepkiler göstermiş ve krizin çıkmasına neden olmuştu.

Birecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bilgin’in yazısı ile daha da büyüyen krize sessiz kalan Gaziantep’in siyasi lobileri, Fatma Şahin’in Halfeti ve Birecik ziyareti sonrasında çıkan böylesi bir krize herhangi bir açıklama yapmayarak sesiz kalmışlardı.

Son olarak Gaziantep bölgesine elektrik dağıtımı yapan Mersin merkezli Toroslar Edaş, elektrik dağıtım şirketi kendi sosyal medya hesabı üzerinde yaptığı bir paylaşım ile Urfalıları şoke etti. Şirket, “Tarihin, estetiğin ve lezzetin şehri güzel Gaziantep. Geçmiş dönemde İpek Yolu’nun önemli bir geçiş noktası olması kente zengin bir kültürel miras bırakmıştır.” Paylaşımı yaparak Şanlıurfa’ya bağlı olan Halfeti ilçesinin fotoğrafınıda paylaşarak ilçenin Urfa’nın değilde Gaziantep’in ilçesiymiş gibi göstermesi herkeste tepki ile karşılandı. Üzerinde yaptığı yer bildiriminde bile Gaziantep yazılan paylaşım birçok vatandaş tarafından tepki ile karşılanırken, Urfalılar ise tüm yaptıklarına ve sesizliğini koruyan Gaziantep siyasi lobisine Urfalı siyasilerin ve yerel yöneticilerin ne zaman tepkisini göstereceğini merakla bekliyor.

Vatandaşlar artık bu tür olayların bilinçli bir şekilde yapıldığını söyleyerek, Antep’in yerel yöneticileri ve siyasilerinin ardından orada hizmet veren özel şirketlerin bile böylesi bir girişimde bulunmasının tamamen bir plan çerçevesinde yapıldığı ve gerekli işlemlerin yapılmasını istediler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49