Öne Çıkanlar Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık getirildi boks restore

Bu haber kez okundu.

Hain Darbe Girişiminin 3’üncü Yılı

15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe girişimi, ardında Şanlıurfa'da 4 şehidin gözü yaşlı ailelerini bıraktı. FETÖ’nün hain darbe girişiminin 3’üncü yılında acısı hala ilk günkü gibi taze olan aileler, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişiminin yaşandığı o geceyi ve neler yaşadıklarını anlattı..

Şanlıurfa 15 Temmuz'da 4 Şehit Verdi

Şanlıurfa 15 Temmuz'da 4 Şehit verdi, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’da gerçekleştirdiği darbe girişiminde Hainlere karşı çıkan Mehmet Şefik Şefkatlioğlu, Mustafa Direkli, Ümit Yolcu ve İbrahim Halil Yıldırım şehit oldu, Şehit olan Şanlıurfalıların isimleri Kentte bulunan Parklara okulları ve camileri verildi.

"Direkli, Halen İçimizde Hainler Var "

15 Temmuz. Hain darbe girişimi gecesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısıyla vatan için sokağa çıkarak şehit düşen Mustafa Direkli’nin babası Nihat Direkli, “O gece sokağa dökülen bu halk, canını verme pahasına darbeye engel oldu. 15 Temmuz, halkın demokrasi adına verdiği mücadelenin adıdır "dedi.

Nihat Direkli,"Şehit Mustafa Direkli, henüz 20 yaşındaydı. İstanbul Okan Üniversitesi'nde İç Mimarlık okuyan Mustafa, Anadolu yakasında öğrenci evinde kalıyordu. Babası ise o günlerde Avrupa yakasındaydı. Babasıyla sürekli telefonda konuşan Mustafa, Direkli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısını duyunca, "Vatan elden gidiyor. Diyerek Bugün gitmezsek ne zaman gideceğiz, Yarın çok geç kalmış oluruz. Ben çıkıyorum" dedi. Babası Nihat Direkli, de Git oğlum" cevabını verdi. Bu arada, yakınlarına da Gitsek ne olur, en fazla şehit oluruz. Bu herkesin ulaşabileceği bir mertebe değil. Kimden korkuyorsunuz?" diyen Mustafa, kendisini sokağa çıktı. Ardından da 4 arkadaşlarıyla birlikte, Sabiha Gökçen Havalimanı'na gitmek için yola çıkan halkın arasına karıştı. Orhanlı'daki gişelere geldiklerinde, darbecilerin bir polisi şehit ettiğini gören halk, üzerlerine yürüdü. Darbeciler de gözlerini kırpmadan halka ateş etti. Kurşunlara hedef olanlardan biri de Mustafa Direkliydi. Oracıkta şehit oldu. Adı şimdi memleketi Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesinde bulunan bir cami ve ortaokul ile Haliliye Belediyesi tarafından yaptırılan bir parkta yaşıyor. Şanlıurfa'da yaşayan babası Nihat Direkli, "Sabiha Gökçen Havalimanına gitmeye çalışıyorlardı. Silah seslerini duyunca gişelere yönelmişler. Darbeci askerler bir polisi şehit edince, Mustafa ve bir vatandaş üzerlerine yürüyüp, 'siz bizim askerimizsiniz, ne yapıyorsunuz' demiş. Ama hainler Mustafa'ya 8-10 metre mesafeden taramış. Başına bir kurşun isabet etmiş. Yanındaki vatandaşla birlikte şehit olmuşlar. Şehit babası Nihat Direkli, Allah o günleri geri getirmesin. Bu ülke şehitlerimize borçlu. Sayın Cumhurbaşkanımız Halkı meydanlara davet etmeseydi ülke elden giderdi şimdi daha da dikkat etmemiz lazım çünkü halen içimizde hainler var"dedi.

Direkli," Ülkeyi bölmeye kalkışan Hainlerin sonu ortada. İçimizdeki hainler 15 Temmuz'da dersini aldı. Dersini alamayanlara halkımız 15 Temmuz'da olduğu gibi gereken dersi verir. Bu ülkeyi bölmeye kimsenin gücü yetmez. Bizler Birlik ve beraberlik içerinde hareket etmemiz lazım. 15 Temmuz da 251 Şehit vererek diş güçlerin hainlerin planlarının bittiğini sanmayalım malum olabilecek tüm kötülükleri yapıp, Bizi diz çökelmeye çalışan vatan Hainleri var. Bunlara meydan vermeyelim, 15 Temmuz'da 251 Şehit verdik gerekirse vatan için şehit vermeye hazırız benim gencecik evladım Şehit oldu. Ama vatanımız Hainlerin eline geçmedi, Şimdi Ayık olma zamanı simdi el ele vererek birlik olma zamanı biz bir olalım kimsenin gücü bize yetmeyecektir. Şehitlerimiz başlattı biz Hainlerin sonlarını getirelim ancak şehitlerimizin hakkını böyle ödeyebiliriz"diye konuştu.

Şanlıurfa 15 Temmuz'da Destan Yazdı

15 Temmuz'da, ordu içindeki bir grup cuntacının yasa dışı girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Meydanlara çıkın' çağrısına ilk günden itibaren uyarak alanları dolduran Şanlıurfalılar Demokrasi Nöbetinde destan yazarak Rabia Meydanı'ndaki demokrasi nöbetini gece gündüz yatmadan günlerce devam ettirdi. Hainlere geçit vermeyen binlerce Şanlıurfalı sokağa döküldü vatandaşlar tankların ve askerlerin dışarı çıkmaması için hemen 20. zırhlı tugay komutanlığı kapısını kapatarak kapıda günlerce yatmadan gece gündüz nöbet tuttu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49