Öne Çıkanlar Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi Karaköprüde sıkışmalı kaza Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor 1 yaralı Başkan Beyazgül

Bu haber kez okundu.

Hac öncesi eğitim
Şanlıurfa'da, Şanlıurfa müftülüğü tarafından hacı adaylarına yönelik uygulamalı eğitim semineri düzenlendi.
Şanlıurfa müftülüğünün yanı başındaki Peygamber Camisi'nde gerçekleştirilen programda, Müftü Yardımcısı Mustafa Erdem, 2013'de kesin kayıt yaptıran hacı adaylarına umre, ihrama girme, niyet ve Kabe’yi tavaf etme konularında uygulamalı bilgi verdi.
Erdem, gazetecilere yaptığı açıklamada bu yıl kentten yaklaşık bin 600 kişinin kutsal topraklara gideceğini belirtti.
Hacı adayların ibadetlerini tam manasıyla yapmalarını sağlamayı amaçladıklarını vurgulayan  Erdem, "Eğitim olmadan hac ibadetini yapmak çok zor ve bundan dolayı hacılarımızı mutlaka eğitimden geçiriyoruz. Bu eğitimin en önemli katkısı hacı adaylarının orada daha rahat ibadet etmesini sağlıyor. Onun için burada ihrama nasıl giyilir, Kabe nasıl tavaf edilir, sa'y nasıl yapılır bunları gösterdik. Amacımız hacda noksansız ve feyizli bir ibadetin yerine getirilmesini sağlamaktır" şeklinde konuştu.
Hacı adaylarından biri ise bu eğitimin çok faydalı olduğunu, bu kutsal görevi eksiksiz yerine getirmek için çok önemli olduğunu ifade ederek, Şanlıurfa müftülüğüne bu uygulamadan dolayı teşekkür etti. 
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49