Öne Çıkanlar Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor Arap Dünyası İşadamları Heyetini Kabul Etti sanlıurafspor Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi sergı

Bu haber kez okundu.

Güzeller ve Kübacık köylüleri barıştı
Şanlıurfa’da bir kan davası daha barışla son buldu. Şanlıurfamerkeze bağlı Güzeller ve Kübacık köylüleri arasında 45 gün önce yaşanan ve Cemil Aslan'ın (22) ölümüyle sonuçlanan kavga  sonucu 500 nüfuslu Güzeller  köyü kan davası yüzünden boşatılmıştı Kan davası yüzünden köylüler, pamuk, buğday,  Arpa olmak üzere tarlaları ekili alanları arkalarında bırakarak köyü terk etmişti. Köylüler başta Adana olmak üzere çevre illere kaçmıştı. Kan davası yüzünden Köydeki okul da kapanmıştı. Köyde kimse kalmazken çocuklar da okulu yarıda bırakarak aileleri ile birlikte kaçmıştı. Şanlıurfa valisi Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Milletteki Halil Özcan, sivil toplum kuruluşları, Aşiret Liderlerinin araya girmesi ile Aslan ve  Ceylan Aileleri arasındaki husumetin son bulmak için Vali konağı çay bahçesinde barış töreni düzenlendi Barış törenine Aslan ve Ceylan Aileleri katılırken Barışa Şanlıurfa valisi Celalettin Güvenç Şanlıurfa Ak Parti Milletvekili Halil Özcan, Şanlıurfa Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, Jandarma Alay Komutanı Emin Dursun. Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, sivil toplum kuruluş başkanları Aşiret Liderleri, Öldürülen Cemil Aslan’ın babası Yasin Aslan, Güzeller Köyünden, Musa Ceylan katıldı. Şanlıurfa valisi Celalettin GüvençÖldürülen Cemil Aslan’ın Babası Kübacık köy Muhtarı Yasin Aslan ile Kan davalısı Güzeller Köyünden Musa Ceylanı bir araya getirerek barıştırdı.
Öldürülen Cemil Aslan’ın Babası Yasin Aslan” İlk Önce bu barışı sağlayan başta sayın Valim, Milletvekilleri ve bu barışta emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu insanların bizim barışmamız için iki aydır uğraşıyorlar, bu uğraşları bugün sonuç verdi, barış gerçekten çok güzel bir şey, herkese teşekkürlerimi iletiyorum.” Dedi.
Barış konuşmasını yapan Milletvekili Halil Özcan “ Bir kan davasının daha sonuna gelmiş bulunuyoruz, dilerim bundan sonra böyle bir şey için toplanmayız”
Tarafların barışmasının gerçekleşmesi ardından konuşma yapan vali Güvenç”  bu barıştan ötürü bütün tarafları tebrik ediyorum. Bir çocuğumuzu kaybettik ama olay tatlıya bağlandı. Bu kan davaları kentimize yakışmıyor, dilerim kan davası bir daha yaşanmaz.”
Tarafların barışması sonucu barışın simgesi olan beyaz bez açıldı ve kavgalılar tokalaşarak kan davasına son verilirken gelen konuklara zerde, pilav ikram edildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49