Öne Çıkanlar 1 yaralı valı Karaköprüde sıkışmalı kaza Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi

Bu haber kez okundu.

Güvenç Hilvan’da Sosyal Tesisin Temelini Attı
 
Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Hilvan temasları kapsamında oyun parkı ve çevre düzenlemesi yapılan Hilvan İlköğretim ve ortaokulunu ziyaret ederek, Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık’tan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Okul incelemesinin ardından Kepir Hisar Köyü yolu üzerinde bulunan İçme suyu İsale hattında incelemelerde bulunan Vali Güvenç’in bir sonraki durağı Hilvan Kadınları Koruma, Geliştirme ve Dayanışma Derneği (HİLKAD) öncülüğünde gerçekleştirilen Spor Tesisleri Temel atma töreni oldu. 
Vali Güvenç burada bayanlara yönelik bir konuşma gerçekleştirerek şunları ifade etti: “Hilvan’da keyifli işler yapıyoruz. Belediye Başkanımızla birlikte ama doğrusu burası beni daha çok mutlu etti. Çünkü artık Kadınlarla da ortak olduk. Açık söylüyorum en keyifli işimiz. Toplumumuzda kadın ihmal ediliyordu daha önce ama o devir geride kaldı. Birçok kötü şeyin geride kaldığı gibi “Kadınsız erkek kadınsız toplum olmaz” diyoruz. Ben sizleri tebrik ediyorum bu gayretiniz için bu havada yanımızda olduğunuz için, böyle bir dernek kurduğunuz için. Allah yardımcınız olsun her zaman yanınızda ve emrinizdeyiz” dedi.
Kadınlarla birlikte tesisin temeli atan Vali Celalettin Güvenç, daha sonra dernek üyeleri bayanlarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
Temel atma töreninin ardından hayırsever işadamı Muharrem Usta’nın destekleriyle yapılan Hilvan Meslek Yüksek Okulunun inşaat alanında incelemelerde bulunan Vali Güvenç, “Zemin artı iki katla harika bir okul olacak. Medikal Park Grubu yapıyor bunu. Hayırlı olsun. Bakanımız Faruk Çelik’in delaletiyle oldu bu iş. Mükemmel bir tesis Yüksekokul diye planladık ama fakülte bile olur. 96 dönüm gibi geniş bir arazi tahsis edildi. Piknik alanı var. Çok modern güzel ve çağdaş bir Yüksek Okula Hilvan Kavuşacak. Müteahhitle bir az önce yaptığımız görüşmede bu sene eğitim-öğretim sezonuna yetiştirme sözü verdi. İnşallah bu sene önemli tesislerin hepsini birlikte Hilvan’da açacağız. Bu yazı çok güzel bir şekilde değerlendirmiş olacağız” dedi. 
İlçede yaptığı incelemeler kapsamında Vali Celalettin Güvenç son olarak Hilvan Yarı Olimpik Yüzme Havuzu inşaat alanına geçerek havuz hakkında İl Özel İdare Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu’ndan bilgi aldı. Vali Güvenç,  yetkililere yüzme havuzunun Mayıs ayının ortalarında tamamlanarak açılışa hazır hale getirilmesi için çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi. 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in aktardığı kaynak ile çocuklar kanallarda boğulmasınlar diye 7 adet yüzme havuzuna yapmaya başladıklarını belirterek, “Çok şükür yedisinin de ihalesini yaptık. Yedisinde de gördüğünüz gibi belirli aşamaya geldik. Hedefimiz, herhangi bir aksaklık olmasa 15 Mayıs’ta çocuklarımızın, kardeşlerimizin, insanlarımızın hizmetine sunmak” dedi. 
Havuzların fiziki özellikleri hakkında da bilgi veren Vali Güvenç, “Havuzlarımız, Yarı olimpik; 25 metre boyunda 12 buçuk metre eninde olacak tesisler. Gayet güzel olacaklar. Eğer çocuklarımız bir nebze mutlu olurlarsa, boğulmaktan kurtulmuş olurlarsa bu bize verilmiş en büyük mükafat olacak. Bu vesile ile bir kere daha aileleri uyarıyorum çocukları uyarıyorum, sıcaklar gelirken çocuklara sahip olalım. Bu kanallarda Allah korusun, her sene bir kaç kere yüreğimiz yanıyor. Çocuklar boğuluyor aileler üzülüyor. Bunları önlemeye çalışıyoruz. Her ilçemizde ve ondan fazla havuz yapacağız. Bunda kararlıyız. Bu anlamda destek veren herkese başta bakanımıza teşekkür ediyorum” dedi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49