Öne Çıkanlar Şanlıurfada Yağmur Bereketi ümgeneral Koç Şanlıurfada tesisi İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi

Bu haber kez okundu.

Güvenç, elimizi hep uzattık
Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Cumhuriyet Sosyal Tesislerinde bu yıl sekizincisi düzenlenecek Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları için  basın mensupları ile bir araya geldi.
Cumhuriyet Sosyal Tesislerindeki toplantıda Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, buluşmalarla ilgili açıklamalarda bulunup, buluşmaların amacını ve hedeflerini  basın mensuplarıyla kahvaltıda buluştu.
Buradaki açıklamalarında IŞİD terör örgütünden kaçan Suriyelilere yardım çağrısında bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç “Suruç sınırında yeni bir dram yaşanıyor. Suriye’nin Kobani bölgesinde bizim akrabalarımız olan ve özellikle Suruçlu vatandaşlarımızın akrabası olan 100 binden fazla insan son üç gündür yerlerinden ve yurtlarından oldular. Suruca geçtiler ve Suruç’tan Şanlıurfa’ya gelerek yerleşiyorlar. Çok büyük bir yük altındayız.’dedi.
Suriyeli kardeşlerimize yardım eli uzatılması için Bütün Şanlıurfalıları ve sivil toplum örgütlerini yardıma davet eden güvenç şunları söyledi;
Bu yaraları sarmak için gerek hükümet, gerek büyükşehir ve diğer belediyelerimizle beraber yaraları sarma adına çalışmak istiyoruz. Bütün Şanlıurfalıları ve sivil toplum örgütlerini yardıma davet ediyorum”
Son olarak Güvenç, ‘100 bini aşkın Suriyeliye yardım eli uzatmak kolay değil halkımızla yardımımızı eksik etmemek için çalışacağız’ dedi.
 
Güvenç,Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları"nın misafirperverlik, paylaşım, gönül genişliği, yardımseverlik, iyilik, cömertlik ve bereket gibi insani hasletlerin ışığında, Hz. İbrahim'in binlerce yıl önce başlattığı güzelliklerin bugün de onun nesilleri tarafından korunduğunu ve devam ettirildiğini göstermek amacıyla yapıldığını söyledi.
Güvenç, "Bu kadim şehir, Hz. İbrahim’in şehri; dili, dini, fikri ne olursa olsun, her zaman fakirin, mazlumun yanında olmuştur. Bunu hatırlatmak ve dünyayı şahit edip bunu duyurmak için bir kez daha Cuma günü saat 16:30'da Büyükşehir Belediyemizin önünden ‘İyiliğin kalbine yürüyüş’ için toplanacağız. Bu toplantı artık sadece Şanlıurfa’nın, sadece Türkiye’nin değil; bütün İslam Aleminin uluslararası bir sembolü ve özel bir buluşma alanı haline geldi" diyerek konuşmasını sürdürdü.
İyiliğin Kalbine Yürüyüşle Başlayacak
Buluşmalar kapsamında yapılacak olan etkinlik programını da açıklayan Başkan Güvenç, 26 Eylül Cuma günü saat 16:30'da Büyükşehir Belediyenin önünden başlayacak olan yürüyüşün, her yıl olduğu gibi kortej eşliğinde “İyiliğin Kalbi, Hz. İbrahim'in Dergah'ına kadar devam edeceğini anlattı.
 
Buluşmalara kapsamında İyilik Ödülleri Sahiplerini bulacak, Tirit Ziyafeti,  Yardım Kuruluşları Fuarı, Sempozyum ve Cumartesi günü Rabia meydanında Lübnanlı Sanatçı Maher Zain’in konseriyle son bulacak. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49