Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın sehıt

Bu haber kez okundu.

Güven, 14 Kasım Diyabet Günü etkinliğine katıldı

14 Kasım Dünya Diyabet Günü etkinlikleri kapsamında yapılan etkinliğe katılan Şanlıurfa AK Parti il Kadın Kolları Başkanı Demet Saatçi Güven açıklamalarda bulundu. Güven, “Diyabet açısında risk grupları belirlenip hastalığın ilerlemesi önlenmediğinde hasta sayısı artmakta, başta kalp krizi, böbrek yetmezliği, göz sorunları, ayak yaraları ve ampütasyonları gibi ciddi komplikasyonlar görülmektedir.”dedi

Diyabet zamanın da ve iyi tedavi edilmediğinde tüm sistemlerde bozukluğa açabilmektedir diyen Güven, “Özelikle hipertansiyon, obazite, aile öyküsünün varlığı tip 2 diyabet gelişimi birinci sırada hazırlayıcı etkenleri oluşturmaktadır. Uluslararası Diyabet Federasyonu IDF 2017 verilerine göre, dünyada 425 milyon diyabetli yetişkin vardır; bu demektir ki her 11 kişiden 1’i diyabet hastasıdır. 2 diyabetli yetişkinden 1’ine (0/046,5) ise teşhis konulmamıştır, yani kişi diyabetli olduğunu bilmemektedir. Diyabet açısında risk grupları belirlenip hastalığın ilerlemesi önlenmediğinde hasta sayısı artmakta, başta kalp krizi, böbrek yetmezliği, göz sorunları, ayak yaraları ve ampütasyonları gibi ciddi komplikasyonlar görülmektedir.

Bu kadar ciddi komplikasyonları olan diyabetin önlemesi ve halk sağlığının korunması için tüm dünyada diyabet farkındalığını artırmak amacıyla 14 Kasım Diyabet Günü olarak kutlanır.

Bu vesile ile diyabetin verdiği zararların neler olduğunun mikro ölçekte aile de hem de makro ölçekte toplumda farkındalık artırmak için AK Parti Şanlıurfa İli Kadın Kolları olarak yaptığımız bu etkinliğin gerekli bilinci oluşturmasını diliyoruz.”diye konuştu .

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48