Öne Çıkanlar sosyal medya Şanlıurfaspor Nazili Belediyespor polis Suriyelilerin Girişimciliğe Teşviki İçin Düğmeye Basıyor 1 Ölü

Bu haber kez okundu.

Gurbetçiler memlekete döndü
Gurbetten dönmeye başlayan işçiler otogarda yoğunluğun yaşanmasına neden olurken, eşyalarını sırtında taşıyan işçiler, diğer vatandaşların dikkatini çekiyor.
İşsizlik üzerine Şanlıurfa’dan Türkiye’nin çeşitli illerine çalışmaya giden vatandaşlar, hasat zamanlarının sona ermesi üzerine memlekete dönmeye başladı. Minibüs ve otobüslerle kente dönen işçilerin durumu içler acısı. Ekonomik nedenlerden dolayı eşyalarıyla birlikte aynı otobüste yolculuk eden işçiler, otogara indiğinde de kendi eşyalarını sırtında taşımak zorunda kalıyor. Özellikle erkeklerin eşya kaldırdığı gözlerden kaçmazken, bayan işçiler de otogardan eve götürecek servisi bekledi. Fındık toplamaya gittiklerini ve hasat zamanı bittiği için memlekete döndüklerini söyleyen Ahmet Mutlu, “ Yaz aylarının başlamasıyla birlikte şehir dışına çalışmaya gittik. 3-4 ay boyunca çeşitli işlerde çalıştık, hasat zamanı bittiği için memlekete döndük. Az kişi olduğumuz için minibüs kiralamak pahalı geldi, biz de otobüsü tercih ettik. Elbette ki bir araç kiralayıp, eşyalarımızı taşıtabiliriz ama ekonomik olsun diye kendi sırtımızda taşıyoruz” şeklinde konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49