Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın sehıt

Bu haber kez okundu.

Güneş Enerjilerinde Antifriz Uyarısı
Kentte özellikle gece saatlerinde hava sıcaklıklarının dondurucu soğumasıyla birlikte, vatandaşlar damlarda bulunan güneş enerjilerinin borularının patlamasına karşı önlem almaya başladı.
Güneş Enerjisi satıcıları, özellikle kış aylarında sıkça rastlanan güneş panellerin patlaması bu sorunla ilgili olarak, vatandaşların aşırı soğuklarda güneş enerjisi panellerine antifiriz konulması uyarısında bulunuyorlar. Ancak antifiriz, güneş panellerinin soğuk su bağlantılarında işe yaramıyor. Çünkü antifiriz yalnızca panellerin içine uygulanabiliyor. Bu nedenle, güneş enerjisi üreticileri, özellikle sıcaklığın sıfırın altına düştüğü gecelerde, sıcak su musluklarından bir tanesinin çok az su akıtacak şekilde açık bırakılmasını öneriyorlar. Böylece güneş paneline giden soğuk su borularındaki suyun hareketsiz kalarak donmasını önlemek bir nebze de olsa panellerin patlamasını önleyeceği belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48