Öne Çıkanlar sosyal medya Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı Başkan Beyazgül ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor

Bu haber kez okundu.

Gümrükhan'da O Değer Yaşatılıyor

Eyyübiye ilçesi Gümrük Hanı’nda bulunan imalatçılarda üretilen ve satışı yapılan ‘’ kehribar‘’ tesbihi rağbet görüyor. Üstelik bu tesbihin çekildikçe renginin değişmesi meraklısına ayrı bir zevk veriyor. Tesbihlerin fiyatı 3 Bin lira ile 5 bin lira arasında değişkenlik gösteriyor.

Tespih tutkunları Türkiye'nin farklı bölgelerinden sosyal medya üzerindeki açık arttırmayı takip ederek 20 TL ile 5 bin TL arasındaki tespihleri satın alabilmek için kıyasıya karışıyor. Ağırlıkta koleksiyonerlerin takip ettiği açık arttırmalarda fiyatı 5 bin TL'nin altındaki tespihler ücreti alınınca kişilere kargo ile gönderiliyor.

Tarihi hanı gezmeye gelen yerli ve yabancı turistler; masalarda sergilenen tespihleri inceliyor. Çeşitli zımpara, torna ve çarkla işlenen tespihler, 200 lira ile 5 bin lira arasında satışa sunuluyor. Şanlıurfa'da atölyede üretilen tesbihlerin aynı zamanda ihraç edildiğini söyleyen tesbih ustası Şahin Esenboğa, "Tesbih yapmak yorucu meşakkatli bir iştir. Tesbih yaparken büyük dikkat ve özen gösteriyoruz. Çünkü bu maddeler kolay elimize geçmiyor. Burada kehribar, Osmanlı bağası, bağa, Erzurum tespihi ve ketalin gibi birçok tespihi yapıyoruz. Tespih erkekler için çok değerlidir. Stres atmak ve koleksiyon yapmak için tespih alanlar oluyor. Tesbihler çeşitlerine ve özelliğine göre 200 ila 5 bin lira arasında değişiyor" dedi.

Özelikle son yıllarda sosyal medyanın etkili oluşunu Şanlıurfalı tespih meraklıları da kullanmaya başladı. Gümrük handa bir çok esnaf, "Sosyal medya üzerinden satışlar yapılmaya başladık. Bu satışlar açık arttırma usulü oluyor. Buradaki tespihlerimizin birçoğu çok değerli tespihler. Bu çok değerli tespihlerimizi de genellikle sosyal medya üzerinden koleksiyoner arkadaşlara satıyoruz. Ürün değerini bulduğunda hayırlı olsun deyip kargo ve EFT işlemlerini hallediyoruz. Para hesabımıza geçiyor, biz de hemen aynı gün ürünü kargoya veriyoruz" deyi konuştular.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49