Öne Çıkanlar sosyal medya Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Başkan Beyazgül Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor

Bu haber kez okundu.

"Gümrük Hanı", Tespih Meraklılarını Ve Koleksiyoncuları Buluşturuyor

Şanlıurfa'da, Kanuni Sultan Süleyman döneminde yaptırılan ve günümüzde de canlılığını koruyan tarihi "Gümrük Hanı", tespih meraklılarını ve koleksiyoncuları buluşturuyor.

Eyyübiye ilçesi Gümrük Hanı’nda bulunan imalatçılarda üretilen ve satışı yapılan ‘’ kehribar‘’ tesbihi rağbet görüyor. Üstelik bu tesbihin çekildikçe renginin değişmesi meraklısına ayrı bir zevk veriyor. Tesbihlerin fiyatı 3 Bin lira ile 5 bin lira arasında değişkenlik gösteriyor.

Zaman zaman çok yoğun olan mekanda hafta sonları şehre gelen tespih koleksiyoncuları da birbirinden değerli ürünlerini sergiliyor. Tespihçiler, oltu taşından kehribara, Osmanlı dönemine ait tespihlerden farklı çeşitlere kadar çok sayıda ürünü burada ziyaretçilere tanıtıyor.

Tarihi hanı gezmeye gelen yerli ve yabancı turistler; masalarda sergilenen tespihleri inceliyor. Çeşitli zımpara, torna ve çarkla işlenen tespihler, 200 lira ile 50 bin lira arasında satışa sunuluyor. Şanlıurfa'da atölyede üretilen tesbihlerin aynı zamanda ihraç edildiğini söyleyen tesbih ustaları, "Tesbih yapmak yorucu meşakkatli bir iştir. Tesbih yaparken büyük dikkat ve özen gösteriyoruz. Çünkü bu maddeler kolay elimize geçmiyor. Burada kehribar, Osmanlı bağası, bağa, Erzurum tespihi ve ketalin gibi birçok tespihi yapıyoruz. Tespih erkekler için çok değerlidir. Stres atmak ve koleksiyon yapmak için tespih alanlar oluyor. Tesbihler çeşitlerine ve özelliğine göre 200 ila 50 bin lira arasında değişiyor" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49