Öne Çıkanlar buyuksehır Başkan Kuş: Geleceğe bırakacağımız en büyük miras Türkiye Cumhuriyetidir sanlıurfa ibrahim ont Akabede araç takla attı

Bu haber kez okundu.

Güevnç, “Oy Kaybımız Var”
Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Büyükşehir’in Ramazan ayı etkinliklerini duyurmak için gazetecilerle bir araya geldi. Ancak toplantının içeriği daha çok seçim ve sonuçlarına ilişkin oldu. Seçimle ilgili “Partiler sözlerini söylediler. Milletimizin verdiği bir karar var. Biz bu karara saygılıyız. Milletin kararı başımızın üstündedir. Bu kararı biz iyi okuma çabası içerisindeyiz. Umarım siyasi partiler bunu iyi değerlendirirler” diyen Güvenç, şöyle devam etti;
2015 genel seçimlerinin ardından tüm Türkiye’de olduğu gibi, AK Parti Şanlıurfa’da da kan kaybetti. Dün sabah bir otelde düzenlenen basın toplantısında bir dizi açıklamalarda bulunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celattin Güvenç, Akçakale sınır kapısından Türkiye’ye giriş yapan Suriyelilere daha önce Kobani’de yapıldığı gibi yardım edeceklerini belitti.
Güvenç açıklamasında Tel Abyad bölgesine huzur gelmesini temenni ederek, insanların yurtlarında huzur içinde yaşaması gerektiğini vurguladı. Genel seçimlerde oy kaybının olduğunu dile getiren Güvenç seçimle ilgili sessizliğini bozdu.
2015 seçimlerine değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Güvenç; “ Diyarbakır’da ki üzücü olay dışında çok büyük olaylar olmadan bir seçimi tamamladık. Kamuoyu bu seçim sonuçlarını tartışıyor. Ben seçimin hayırlı olmasını içtenlikle temenni ediyorum. Partiler sözlerini söylediler son söz milletindir dedik, milletimizin verdiği bir karar var. Biz bu karara saygılıyız, milletin kararı başımızın üstündedir. Bu kararı biz iyi okuma çabası içindeyiz, halkımızın iradesini anlama çabasındayız. Umarım siyasi partiler bunu iyi değerlendirirler, herkes seçmenin kendisine ve rakiplerine verdiği mesajları iyi okur, ülkemizin geleceği adına sağlıklı değerlendirmelerde bulunur ve ona göre demokrasi de yol alırız diye düşünüyorum”

“TÜRKİYE ÇOK ZENGİN BİR ÜLKE DEĞİL”
Türkiye’nin yer altı kaynaklarının zengin olmadığını belitten Başkan Güvenç şunları söyledi;
“ Her zaman söylüyorum, Türkiye tabi ve doğal kaynakları çok zengin olan bir ülke değil. Altın rezervlerimiz çok değil, doğalgazımız yok petrolümüz yok. Türkiye emekle çalışarak üreterek zenginleşmeye çalışan bir ülke, bunun içinde güçlü hükümet lazım, istikrar lazım, karşılıklı anlayış lazım, kavga gürültü etmemek lazım. Bu felsefeyi öteden beri savunuyoruz, halkın iradesine saygı göstererek halkın mesajını alarak boş lüzumsuz kavgalar yerine emeğe dayalı, çalışmaya dayalı, bilgiye dayalı bir sistem kurulmalı diyoruz. Maalesef seçimden sonra çıkan tabloda bunu sağlamanın zor olduğu görülüyor ama inşallah siyasi parti liderleri sağlıklı düşünerek en iyi yolu bulurlar istikrar devam eder herkes işine gücüne bakar, çünkü ülkemizin buna çok ihtiyacı var. Seçimden sonra geçen sürede de hepimiz bunu çok daha iyi anladık. Seçimden önce ifade etmiştik aman dikkat demiştik, bu ülke  bir çok ülkenin gözünün olduğu bir ülke demiştik. Hiç kimse umutsuz, karamsar olmasın bu ülke bu millet sorunlarını aşabilecek potansiyele sahiptir”
“OY KAYBIMIZ VAR”
Güvenç 2015 Genel seçimlerinde Türkiye genelinde olduğu gibi Şanlıurfa’da da oy kaybının olduğunu vurguladı. Güvenç; “ Belirli oranda oy kaybımız var, Türkiye genelinde olduğu gibi. Ortalama % 7-8 AK Partimizin oy kaybı var burada biraz daha fazla. Biz bunun nedenlerini soğukkanlılıkla araştırırız. Halkımızın mesajlarını alırız, herkes bilmelidir ki Şanlıurfa huzur kentidir, barış kentidir hoşgörü kentidir. AK Partinin kalesidir, AK Partiyi sever verdiği mesaj tarafımızdan alınır. Halkımızla aramıza kimsenin girmesine izin vermeyiz doğru okuruz o günden beridir de bunun çabası içindeyiz. Sonuna kadar da halkımızın emrinde çalışmalarımız olacaktır. Çok açık ifade ediyorum karamsar değilim, ümitliyim hiç kimse karamsar olmasın. Hız kesmeden, moral bozmadan kimseye çamur atmadan kimseyi suçlamadan özeleştirimizi yapıp şehrimizin geleceği için çalışmaya devam edeceğiz”“BİR TAKIM SPEKÜLASYONLAR YAPILIYOR”
AK Partinin Şanlıurfa’da oy kaybetmesinin bir takım spekülasyonlara sebep olduğunu belirten Başkan Güvenç şunları söyledi;
“ Seçimi doğru okumak lazım, şahıslarla kurumla bu işler olmaz Türkiye genelinde bir oy kaybımız var gerek genel merkez politikaları gerek bizim belediye politikalarımız gerek il teşkilatı politikalarımız değerlendirilirse sağlıklı sonuçlar elde ederiz. Sağlıklı sonuçlara halkımızın ihtiyacı var biz soğukkanlılıkla bunu yaparız. Hiç kimseyi suçlamadan kendi özeleştirimizi yapar ve yolumuza devam ederiz”

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49