Öne Çıkanlar Başkan Kuş: Geleceğe bırakacağımız en büyük miras Türkiye Cumhuriyetidir ibrahim ont Akabede araç takla attı Şanlıurfalı Kadınlar Kudüse Sahip Çıktı Urfada Parmağına Cıvata Sıkışan Çocuk Kurtarıldı

Bu haber kez okundu.

“Gübre Ve Mazot Fiyatları Düşürülsün”
Çiftçiler; “Şanlıurfa’nın pamukta öncü şehir olabilmesi için devletin desteğini artırması lazım” dedi.
 
Arazi genişliği ve fiziki koşullar bakımından Türkiye’nin birçok ilinden önde olan Şanlıurfa’da hububat ve pamuk üretiminin artması için çiftçiler, devletin desteğini beklediklerini söyledi. Yapılan açıklamalarda sürekli çiftçilere desteklerin devam ettiğini dile getiren yetkililerin sözlerini hatırlatan çiftçiler, Şanlıurfa’nın pamuk ve hububat üretimi bakımından öncü şehir olabilmesi için söz verilen desteklerin yerine getirilmesini istiyor. Hububat ihtiyacının yarsından fazlasının karşılandığı Şanlıurfa’da çiftçiler, zor şartlar altında üretim yaptıklarını söyleyerek, devlet eliyle bir takım desteklerin verilmesini istedi.
 
“GÜBRE VE MAZOT FİYATLARI DÜŞÜRÜLSÜN”
 
Bölgede çiftçilik yapan vatandaşlar, tohum, gübre, mazot ve zirai ilaçları yüksek fiyatla aldıklarını ve ürün fiyatlarının düşük olduğunu dile getirerek, yetkililerin bu anlamda adım atmasını istedi. Bölgede üretimin artabilmesi için çiftçinin desteklenmesi gerektiğini belirten Yavuz Özdemir, “bölgemiz tarım bölgesi ama çiftçiler yeteri kadar desteklenmiyor. Eğer çiftçiler desteklense mevcut üretimin en az iki katı üretim yapılır. Bölgedeki çiftçi, mazotu, gübreyi, tohumu ve ilaçları pahalıya alıp, ürününü ucuza satmak zorunda kalıyor. Durum böyle olunca çoğu kişi çiftçilikten vazgeçip, il dışına çalışmaya gidiyor. Yeterli destek verilse, Şanlıurfa’da üretilen Pamuk ve diğer hububatlar tüm Türkiye’ye yeter” şeklinde konuştu.
 
“ELEKTRİKLER KESİLMESİN”
 
Şanlıurfa’nın en büyük sorunlarından birisi olan elektrik kesintileri, en çok da çiftçileri mağdur ediyor. Kurak geçen mevsimde sondajları kullanarak kuraklığın etkisini azaltmaya çalışan çiftçiler, elektrik kesintileri olduğu zaman sulama yapamadıklarından mağdur olduklarını söyledi. Özellikle yaz aylarında pamuk ve mısır üreticileri bu anlamda ciddi sorunlar yaşarken, elektrik kesintilerinin engellenmesi istendi. Elektrik kesintilerinin kendilerine pahalıya mal olduğunu belirten Özdemir, “şimdi bile sondajlarla tarlamızı sulamaya çalışıyoruz, elektrikler durmadan kesiliyor. Elektrik kesintisi olunca sulama yapamıyoruz. Sulama yapamadığımız zaman da haklı olarak üretim yapılamaz. Geçen sene elektrik kesintileri yüzünden birçok çiftçi iflas noktasına geldi, bu sene de aynı durumla karşılaşmak istemiyoruz. Yaz ayları gelmeden yetkililer bu durumun çözümünü bulsunlar” dedi.
 
Şanlıurfa bölgesinde çiftçilik yapan vatandaşlar, üretimin artabilmesi için destekleme primlerinin artırılması yanında teşvik edici projelerin de geliştirilmesini istedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49